Hírek

Állásbörzét szervezett a PLT

2017. április 19., 16:02

Többnyire a versenyképes fizetéssel, és a jó csapatszellemmel csábítják magukhoz az álláskeresőket a cégek. Második alkalommal szervezett állásbörzét a Pannon Lapok Társasága, sokan érdeklődtek a munkalehetőségek iránt.

Állásbörzét szervezett a PLT

Szinte minden standnál sorban álltak az érdeklődők a sportházban tartott állásbörzén.

Dobos Andrea
“Pécsett végeztem, a közgazdaságtudományi egyetemen, gazdaság és menedzsment szakon, illetve van egy OKJ-s végzettségem is, felkészülten jöttem, önéletrajzzal erre az állásbörzére, illetve most voltam az IQOR standnál, úgyhogy reménykedem, hogy sikerül állást találnom.”

A kiállító 32 cég fizikai és szellemi munkaerőt is keres. Szombathelyen most igen alacsony, 2,5 százalékos a munkanélküliség.

Puskás Tivadar - polgármester
“Szombathelyen rengeteg munkahely van, olyan munkahely, ami pillanatnyilag betöltetlen, úgyhogfy most Szombathelyen a fő problémát nem a munkanélküliség jelenti, hanem a munkaerő-hiány.”

Az állásbörzén azok a nagyobb cégek állítottak fel standot, amelyek folyamatosan bővítik a termelést. Itt például operátorokat kerestek, és irodai dolgozóknak is kínáltak munkalehetőséget.

Katavics Zsolt - munkavállalói oktatási és fejlesztési vezető, IQOR
“Fontos nekünk, hogy egyrészt jó fizetést kapjanak a dolgozóink, másrészt pedig, hogy jól érezzék magukat a munkahelyen, illetve a munkahelyen kívüli tevékenységek során is.”

A legtöbb cég a versenyképes fizetés mellett szabadidős és családi programokkal, jó csapattal csábítja a munkavállalókat. Ahogy az elmúlt években, ezúttal is szakképzett munkaerő iránt legnagyobb a kereslet.