Hírek

Aláírást gyűjtött az LMP - Magyarország zöld pártja a vásárcsarnoknál

2020. szeptember 21., 22:26

A cél az alapvető élelmiszerek ÁFA tartalmának csökkentése. Ezzel a legnehezebb helyzetben élőkön segítenének.

Aláírást gyűjtött az LMP - Magyarország zöld pártja a vásárcsarnoknál

Az ország több városában gyűjtött aláírásokat az LMP.  Szombathelyen a piacnál fogadták az érdeklődőket. Az élelmiszerek általános forgalmi adóját csökkentését szueretnék elérni.

Németh Ákos - elnök, LMP Vas Megyei Szervezete
“Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az utóbbi időben rendkívüli mértékben megemelkedett az alapvető élelmiszereknek az ára, ugye a klímaváltozás és egyéb hatások miatt, és úgy gondoljuk, hogy ez az az adó, ami leginkább a legnehezebb helyzetben élőket sújtja.”

Nehéz helyzetbe kerültek az emberek a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt, különösen a kisnyugdíjasok és azok, akik elvesztették a munkájukat - hangsúlyozta Ungár Péter, az LMP  országgyűlési képviselője, a párt osrzságos elnökségének titkára. Szerinte az élelmiszerek árának csökkentése kézzelfoghatóan javítana az emberek megélhetésén.

Ungár Péter - titkár, LMP országos elnöksége
“Az állam egyféleképpen tud beleszólni abba, hogy mennyi az élelmiszerek ára, ez pedig az élelmiszerek ÁFA-ja, az, hogy jelenleg az éttermi étkezésnek alacsonyabb az ÁFA tartalma, mint az alapvető élelmiszernek, ez teljesen abszurd dolog, tehárt öt százalék az ÁFA tartalma arra, hogy az ember elmenjen étterembe, mint mondjuk hogy a piacon vegyen alapvető élelmiszereket, ez meg 27 százalék, ezt abszurdnak tartjuk.”

Szeretnék felkérni arra a kormányt, hogy ezen változtasson - ezért gyűjtöttek aláírást. Ezen a héten az LMP országgyűlési képviselőcsoportja újra indítványozza az áfacsökkentést.