Hírek

Akár négy szombathelyi kalapácsvető is ott lehet a tokiói olimpián

2021. január 13., 13:46

A Dobó SE versenyzői már tavaly év végén elkezdték a felkészülést a 2021-es világversenyekre.

 

Akár négy szombathelyi kalapácsvető is ott lehet a tokiói olimpián

November közepe óta készülnek a 2021-es versenyszezonra a szombathelyi Dobó SE Németh Pál Dobóakadémia atlétái. A hosszú alapozó időszak májusig tart, addig kemény edzések és sok munka vár a versenyzőkre. Fontos is a megfelelő felkészülés, hiszen idén már remélhetőleg minden világversenyt megrendeznek.

Németh Zsolt - vezetőedző, Dobó SE
“Minden korosztályban, minden nemben érdekelt vagyunk, úgyhogy nagy várakozásokkal tekintünk az idei világversenyek elé, különösen az olimpia elé. Ketten már szinttel rendelkeznek, Halász Bence és Gyurátz Réka, Pars Krisztián is kvótás helyen van és nagyon közel van hozzá Rába Dani is. Reméljük, hogy négy legalább ott lesz az olimpián az ittlévő versenyzők közül.”

Az olimpiai éremre nagy esélyes Halász Bencével nem találkoztunk a tréningen. A világbajnoki bronzérmes klasszis egy kisebb térdműtéten esett át, ezért csak egy hónap múlva kapcsolódik be a felkészülésbe. Ott volt viszont az edzésen az olimpiai bajnok Pars Krisztián, aki sérülései után konkrét céllal készül a tokiói ötkarikás játékokra.

Pars Krisztián - kalapácsvető, Dobó SE
“Amit célnak tűztem ki, az mindenképp a nyolcba kerülés. Ha a 78 meglenne, az reális lenne a negyedik-ötödik helyre azt látom. A többieket sem látjuk, nem voltak versenyek, nem tudjuk, ki milyen állapotban van. Ez a Covid mindenkit megviselt, mi sem tudtunk most elmenni edzőtáborba. A sarat kell dagasztani minden nap, a hideggel kell küzdeni.”

A tavalyi évben országos csúcsot döntő Gyurátz Réka is biztosan ott lesz az olimpián.

Gyurátz Réka - kalapácsvető, Dobó SE
“Szeretnék minél jobban teljesíteni. Ezt most még nem tudom, mert ugye a női nemzetközi mezőny eléggé megerősödött az elmúlt években. Szerintem a 12-es döntőhöz kell egy olyan 71 méter, 71 fél körülbelül. Nyilván az lenne a legjobb ha bekerülnék a tizenkettőbe, mert a döntő már egy teljesen másik verseny, ott akármi megtörténhet.”

A Dobó SE idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját. Az egyesület a jubileum alkalmábóll egy könyvet tervez kiadni, amely a klub történetét mutatja be.