Hírek

Ajándékkal lepte meg Horváth Soma a Családok Átmeneti Otthonában élő gyerekeket

2024. április 30., 14:36

Ajándékkal lepte meg Horváth Soma a Családok Átmeneti Otthonában élő gyerekeket. Az alpolgármester a fizetéséből vásárolt színes ceruzát és krétát. A csomagot ma délelőtt adta át.

Ajándékkal lepte meg Horváth Soma a Családok Átmeneti Otthonában élő gyerekeket

A kis Szelina és édesanyja nagyon örült az ajándék doboznak. A színes ceruzákat, aszfalt krétákat az itt lakó gyerekek közösen használják majd. A csomagot Horváth Soma vásárolta - a városvezetők 2022 év eleje óta jótékony és közösségi célra adományozzák fizetésemelésük összegét.

Horváth Soma - alpolgármester, önkormányzati képviselő

Az apropó, amiért itt vagyunk, hogy nemrég jártam itt és akkor többen jelezték, hogy jó lenne, hogyha esetleg egy-két játékkal, írószerrel, színes ceruzával tudnánk az itt lévő gyerkőcöknek szebbé tenni a szabadidejét. Úgyhogy mivel a polgármester és alpolgármester társaimmal minden hónapban felajánlunk a fizetésünkből egy jelentős összeget közérdekű célra, ezért 40 ezer forintot ajánlottam fel és ilyen ceruzákat, eszközöket vásároltunk. Én úgy gondolom, hogy ez egy pici plusz segítséget jelent.

A Pálos Károly Szolgálat működteti a Paragvári utca 86. szám alatt található Családok Átmeneti Otthonát, amely a rászorulóknak biztosít lakhatást. Az épület földszintjén jelenleg lakásokat

újítanak fel.

Kulcsár Lászlóné - intézményvezető, Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ

Jelenleg három lakás felújítása zajlik, illetve kettőben vannak még komoly munkálatok. Az egyik lakás az már szinte teljesen készen van, tehát ott a lakó beköltözése vagy lakók beköltözése folyamatban van. Ugye az épület elég rossz műszaki állapotban van, tehát ez a Paragvári 86. szám alatt lévő épület felújítása talán mióta megépült nem történt meg vagy legalábbis csak nagyon csekély mértékben.

Cserélik a nyílászárókat, vizesblokkokat, kifestik és bebútorozzák a lakásokat. Ezek jelentenek átmeneti megoldást a nehéz helyzetben került családok számára.