Hírek

Agrárgazdasági szolgáltató központ nyílt Sárváron

2017. február 23., 14:46

Megnyitotta első dunántúli szolgáltató központját Sárváron a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A központ a szombathelyi gazdáknak is segítséget jelent akár szakmai továbbképzéssel kapcsolatban, akár hatósági ügyben fordulnak a kamarához.

Agrárgazdasági szolgáltató központ nyílt Sárváron

Mostantól ha egy szombathelyi gazdának szakmai tájékoztatásra vagy tanácsadásra van szüksége, a Sárváron megnyílt szolgáltató központ nyújt neki segítséget. Az iroda a lehető legszélesebb szolgáltatásokkal próbálja segíteni a gazdálkodókat.

Győrffy Balázs - elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
"Pályázatírókat tudunk ajánlani, kutatásfejlesztés vonatkozásában tudunk segítséget nyújtani, különböző hatóságok, legyen az katasztrófavédelem, erdészeti feladatok ellátása, illetve lehetőség van pénzügyi szolgáltatókkal találkozni, itt akár banki, akár biztosítási oldalról tudunk beszélni, és inputanyag előállítók, forgalmazók is itt vannak."

Ez a vetőmagokkal, növényvédő szerekkel, tápanyag-gazdálkodással kapcsolatos témákra terjed ki, a gazdák egy helyen kapják meg a szakmájukhoz szükséges legfrissebb információkat.

Pusztavámi Márton - elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas megyei szervezet
"Új dimenzióba léptünk ennek a központnak az átadásával, és rendkívül erősen szeretnénk megnövelni a szolgáltatásainknak a számát és értékét. És ezek a szolgáltatások Vas megyében elsősorban a szakmára vonatkoznak. Rendkívül sok szakmai információt és szakmai tudást szeretnénk átadni a termelőink számára."

A központtal azokat a gazdálkodókat is meg akarják szólítani, akik korábban nem vették igénybe a kamara, vagy a falugazdász szolgáltatásait.

Nagy Imre - gazdálkodó
"Most itt nagyobb lesz a fejlesztés, a fejlődés, remélem hogy ennek nagy igénye lesz itt a megyében."

A kísérleti időszak tapasztalatai alapján az Agrárgazdasági Kamara az ország más térségeiben is szolgáltató központok kialakítását tervezi.