Hírek

Aggodalom a lakóparkban

2018. január 24., 16:49

Több száz embert nyugtalanított a Parkerdő lakóparkban kialakított telek sorsa. A lakók amiatt aggódtak, hogy a zöldterületen újabb ház épülhet. Aláírásgyűjtés is zajlott - ennek azonban más haszna lett.

Aggodalom a lakóparkban

Aláírásgyűjtésbe kezdtek a Parkerdő lakóparkban, hogy megvédjék az egyelőre még üres, zöldterületi besorolású telket a beépítéstől. Itt azonban nem lesz ház - derült ki a témában tartott sajtótájékoztatón.

Hende Csaba - országgyűlési képviselő
Szeretném megnyugtatni a lakosságot, hogy erről szó sincsen, sőt, a terület tulajdonosa egyeztetett már a választókörzet kiváló képviselőjével, Kecskés László főorvos úrral arról, hogy ingyenesen át fogja adni a városnak ezt a jelentős zöldterületet.”

Ezzel megnyílik a lehetőség a fejlesztésre: akár játszótér, szabadidőpark, vagy - a lakókertben élők igénye szerinti - egyéb zöldterületi beruházás jöhet létre. Ezzel kapcsolatban még várható lakossági fórum. Azonban más gondok is szóba kerültek.

Puskás Tivadar - polgármester
“Összesen 337-en voltak, akik aláírásukkal a problémákat felvetették, köszönjük a lakóknak, hogy tudomásunkra hozták ezt a problémahalmazt, mert nem csak ez a vélt probléma van, hát itt azért valós problémák is vannak, és ezeket azért igyekszünk megoldani!”

Egyik ilyen ennek a zsákutcának a megnyitása. Ez megoldaná a közlekedési káosz egy részét.

Kecskés László - önkormányzati képviselő
“Azon vagyok, hogy a Falunagy utca megnyitásra kerüljön. Szerintem semmi ok nincs ma már arra, hogy le legyen zárva a Parkerdő felé, nagyon lényegesen tudna csökkenni a Homok utca elejének és így a Kárpáti Kelemen utca  a Bartók Béla körútra való becsatlakozása, miután akik itt laknak, inkább a Falunagy utca felől közelítenék meg a várost.”

Szintén az itteni közlekedést könnyítené meg a körzet képviselőjének terve, miszerint a Szent II. János Pál pápa körutat egyirányúsítani lehetne - ezt azonban még a lakossággal és a szakemberekkel is egyeztetni kell.