Hírek

Adománygyűjtés az MMIK-ban

2018. december 06., 15:20

A város több pontján gyűjtik az adományokat kulturális intézmények, egyházak és civil szervezetek. Zömében gyerekholmit, édességet várnak a szervezők, amivel szebbé tehetik a rászoruló családok karácsonyát.

Adománygyűjtés az MMIK-ban

Már érkeznek az adományok a jótékonysági akciók helyszíneire, csomagokat gyűjtenek többek között az MMIK-ban is.

Parais István - igazgató, AGORA
“A Mikulásgyár nemes szándékához csatlakozott az Agora Szombathelyi Kulturális Központ, és az üzemeltetésében lévő Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ aulájában munkatársaim segítségével gyűjtjük az adományokat. Ez azért is fontos, mert az Agora nemcsak kultúrát közvetít különösen a gyermek-, ifjúsági és családi korosztálynak, hanem ilyenfajta segítségnyújtó akciókban is aktív részvétellel van jelen.”

December 21-éig lehet ebben a ládában elhelyezni az ajándékba szánt dobozokat, zacskókat.

Puskás Tivadar - polgármester
“Az alapeszmének megfelelően azért, hogy mindenkin, minden rászorulón segíteni tudjunk így karácsony idején, ezért csatlakozott Szombathely is a többi nagyvároshoz hasonlóan ehhez a mozgalomhoz. Azt kérem, hogy olyan ajándékokat, olyan használati tárgyakat, tartós élelmiszert hozzanak az adományozók, amelyet ők is szívesen elfogadnának.”

Az így összegyűjtött csomagokat a Magyar Posta juttatja majd célba.

Folytatja régi kezdeményezését idén a baptista gyülekezet, ahol szintén 21-éig, péntekig lehet jótékonykodni. A Szent Márton-templom melletti épületükben hétköznap 8-tól este 6-ig, és vasárnap reggel 9-től délig várják a jó állapotú játékokat, iskolaszereket, higiéniai felszerelést és édességet.

Varga László Ottó - lelkipásztor, Szombathelyi Baptista Gyülekezet
“Olyan 20-30 település Szombathellyel együtt, de legfőképpen inkább a Szombathely környéki kistelepüléseken 10  védőnővel vagyunk kapcsolatban, és hát kimondottan a mélyszegénységben élőket célozzuk a dobozoknak a kiosztásával.”

A szervezők azt kérik, hogy a dobozokat úgy csomagolják be, hogy bele lehessen nézni. A tapasztalat szerint időnként egy-egy dobozt ki kell pótolni, amit a gyülekezet saját forrásból megold.