Hírek

A ZTE KK is vereséggel távozott Szombathelyről

2017. november 20., 16:32

Hozta a kötelezőt, azaz 88:82 arányban legyőzte az Aréna Savariában a Falco-Vulcano Energia KC élvonalbeli kosárlabdacsapata a ZTE gárdáját. Győzelmének köszönhetően a sárga-fekete alakulat továbbra is a tabella harmadik helyén áll.

A ZTE KK is vereséggel távozott Szombathelyről

Remek hangulatban, majdnem  telt ház előtt kezdődött a Nyugat-magyarországi kosárrangadó, amelyet a vendég zalaiak kezdtek jobban. A ZTE 5:2-es vezetését követően azonban mély gödörbe került, ennek köszönhetően a negyed végén már a Falco járt 13 ponttal előrébb, melyből 10-et a félidő végéig meg is tudott tartani. Térfélcsere után magabiztosan őrizték vezetésüket, bár időnként az egerszegiek látótávolságon belülre tudtak kerülni. A 63:51-es állásról kezdődő zárónegyedben a sárga-feketék hét triplájukkal gyakorlatilag el is döntötték a lényegi kérdéseket. A ZTE ugyan a végére alaposan felzárkózott, de győzelmi esélye egy pillanatig sem volt.

Bencze Tamás - vezetőedző, ZTE KK
Először is gratulálok a Falcónak, mert megérdemelten győzött. Nagyjából a meccs elejétől vezetett. Nagyon rosszul védekezve kezdtünk. Sajnos nem ez az első ilyen meccs, már többször is volt ilyen, hogy beragadtunk az elején.”

A Falco 88:82-es sikere megérdemeltnek mondható. A szorosnak tűnő végeredmény ellenére a magabiztosan gyűjtötték be a kötelezőnek mondható győzelmet.  

Tóth Norbert - kosárlabdázó, Falco-Vulcano Energia KC
“Nagyon örülök, hogy sikerült nyernünk. Egy hosszabb sorozat végén vagyunk most. Az egész meccsen sikerült a csapatnak jl reagálnia minden nehéz szituációra. Goondolok például a zóna elleni játékra. Nagyjából végig sikerült kontrolálnunk a lepattanókat.”

A sárga-feketék győzelmüknek köszönhetően továbbra is a tabella harmadik helyén állnak. A bajnokságban a válogatott programja miatt hosszabb szünet következik. A pontvadászat december 9-én folytatódik majd, amikor a Falco a Pécs otthonában lép pályára.