Hírek

A veszélyhelyzet alatt sem álltak le a beruházások Szombathelyen

2020. május 21., 23:47

Erről tájékoztat legújabb Facebook-videójában Nemény András polgármester.

A veszélyhelyzet alatt sem álltak le a beruházások Szombathelyen

300 millió forintból megújul a Török Ignác, a Vadász és a Mészáros Lőrinc utca burkolata, a járdák, a csapadékvíz-elvezető rendszer és a kapubejárók. A kivitelező folyamatosan dolgozik, szeptemberre várhatóan befejeződik a munka.

Nemény András - polgármester
"Nagyon fontos számunkra, hogy a déli városrész megújuljon, hogy a város peremvidékei is újak legyenek minél gyorsabban, minél nagyobb arányban Szombathelyen. Ezt ígértük, ezt tartjuk, nemcsak itt, hanem más területen is."

A közgyűlés tavaly 30 millió forintot különített el a játszóterek megújítására, ebből a keretből egy teljesen új játszótér épül a Szent II. János Pál pápa körúton. A játékok már a helyükre kerültek, most a parkosítás folyik, hamarosan birtokba vehetik a gyerekek. A város valamennyi játszótere megújul a következő hónapokban. Közel kétmilliárd forintból építik át a Vásárcsarnokot.

Nemény András - polgármester
"Ebbe 350 millió forintot a város is beletett alaptőkeként, úgyhogy komolyak az elvárásaink, ellenőrizni is fogjuk, és azt látjuk, hogy a munkálatok nagyon jól haladnak."

Nemény András elmondta azt is, hogy a SZOMPARK munkatársai nagyobb létszámmal és több géppel dolgoznak, így a korábbi öt helyett csak két és fél hét kell, hogy körbeérjenek a városon. Vigyázzunk magunkra és egymásra! - a járvány ideje alatt ez volt a jelszavunk, most, hogy múlóban a veszély, az új szlogen így szól: Vigyázzunk a városra! - tette hozzá a polgármester.