Hírek

A tervek szerint halad az építkezés a fedett uszodában

2017. június 19., 16:31

Az új 33 méteres sportmedencét és a hozzá tartozó kiszolggáló egységeket augusztus végén adhatják át.

A tervek szerint halad az építkezés a fedett uszodában

Juhász Tibor elnök, AVUS
“Elkészült egy nagyon korszerű medence, öltözőkkel, orvosi szobával, egy kis lelátóval. Elkészült egy klubszoba és a medencetér is kialakult. Nagyon impozáns. Gyönyörű burkolatot kapott maga az uszoda.”

Juhász Tibor, a beruházó Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület elnöke adott tájékoztatást az építkezés állását megtekintő Puskás Tivadarnak és Hende Csabának. A politikusok örömmel konstatálták, hogy a munkálatok a terveknek megfelelően haladnak  és a befejezéséhez közeledik az uszoda fejlesztésének második üteme.

Puskás Tivadar polgármester
“Pillanatnyilag úgy haladunk, ahogy a terveknek megfelelő. Én úgy gondolom, hogy Szombathely fejlődik. Ez az 5,7 milliárdos fejlesztés is azt bizonyítja, hogy jó irányba megy az ország, jó irányba megy a város.”  

Amennyiben az egész, közel hatmilliárdos beruházás elkeszül, úgy a fedett uszoda alkalmas lesz arra, hogy turisták ezreit vonzza a városba. Természetesen az úszást, fürdőzést kedvelő  szombathelyiek is egy pompás létesítménnyel gazdagodnak majd.

Hende Csaba országgyűlési képviselő
“A szombathelyi szálláshelyekkel együttműködve alkalmassá teszi majd városunkat  a wellnessz-turizmusra. A családosok, a gyerekkel érkezők vagy az egyszerűen lazulni, fürödni vágyók több napot, hosszú hétvégét el tudjanak tölteni városunkban.”

A tervek szerint a jelenleg is zajló második ütem augusztus végére befejeződik. Azaz a nyár végén átadhatják az új 33 méteres medencét, mely elsősorban a sportolók edzésigényét elégítheti majd ki.