Hírek

A téli szünetben is kikapcsolódási és sportolási lehetőséget biztosít a közönség korcsolyázás

2024. január 04., 17:59

A meghosszabbított téli szünetben is kikapcsolódási és sportolási lehetőséget biztosít a közönség korcsolyázás. Minden délelőtt és délután családok, baráti közösségek veszik birtokba a Trend Optika Szombathelyi Jégcsarnokot, amely január 7-ig várja a korcsolyázni vágyókat.

A téli szünetben is kikapcsolódási és sportolási lehetőséget biztosít a közönség korcsolyázás

Gyorsan a közönség kedvence lett az új szombathelyi Jégcsarnok. A tesztüzemet követően 2023-ban többször is telt ház előtt rendeztek jégkorong-mérkőzéseket. A korcsolya és curling oktatáson kívül sok érdeklődőt vonzott a közönségkorcsolya és a jégdiszkó is. Az új esztendőt hasonló tematikával kezdte a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub: a meghosszabbított téli szünetben is várják a családokat, csak karácsony napján volt zárva a létesítmény. Az érdeklődés nagy, a pénztárnál hosszú sorok álltak az új év első napjaiban is.

Szomor Emma

Én sokszor voltam már itt, ebben a téli szezonban és mondtam, hogy nagyon jó és mondták, hogy akkor jöjjünk el. Hatig maradunk nagyjából és háromkor jöttünk, nyitáskor.

A közönségkorcsolyázás népszerűsége annak is köszönhető, hogy nem feltétlenül kell hozzá profi kori-tudás, ugyanakkor remek kikapcsolódás és közösségi program.

Horváth-Takács Dominik

A korizásban igazából azt szeretem, hogy egy élmény, sok ember között el lehet suhanni, meg tényleg egy kikapcsolódás. S a barátaimmal, osztálytársaimmal jöttem.

A szervezők az egészséges életmódra való nevelést, a korcsolyatudás fejlesztését és a szórakoztatást is kiemelt célként tűzték ki. Egészen január 7-ig naponta várják a kocsolyázókat a jégcsarnokba. Ezt követően a Pingvinek jégkorongozói térnek vissza a létesítménybe. Érdemes lesz figyelni a közösségi oldalakat, hiszen a közönségkorcsolyázás mellett jégdiszkó is szerepel a téli programsorozatban.