Hírek

A tavalyit meghaladja a látogatók létszáma a Tófürdőn, de így sem zsúfolt a SZOVA komplexuma

2021. július 28., 14:49

Az ételbárban több száz forinttal olcsóbb a lángos, a palacsinta és a hekk, mint a Balatonnál, emiatt is választják inkább a Tófürdőt a környékbeliek - köztük az osztrák vendégek.

 

A tavalyit meghaladja a látogatók létszáma a Tófürdőn, de így sem zsúfolt a SZOVA komplexuma

Hatalmas csobbanás a csúszda végén - legtöbben ezt a programot kedvelik a szombathelyi Tófürdő vendégei közül.

Fehér Nikoletta
“Mi kint lakunk Ausztriában, de nagyon szeretünk hazajárni, és amikor hazajövünk, mindenképpen eljövünk a Tófürdőre nyáron, nagyon vártuk, hogy nyitva legyen, szeretünk itt enni, most, idén igen jó a konyha, úgyhogy ennyit tudok elmondani, ma pihenőnapot tartunk, és mindjárt megyünk csúszdázni, ugye?”

Főtt kukorica készül az étterem konyhájában, és sül a lángos, valamint a hekktörzs, lassan összeállítják a gyrost is, ezt többnyire így, pitában kérik az éhes fürdőzők  - az étterem üzemeltetője szerint ezek a kedvencei a vendégeknek. Az édességek közül a palacsinta fogy leginkább.

Kovács Zsolt - üzletvezető - Klub Üzemeltető Kft.
“Lángos, amit keresnek, hamburger, sült hekk, ami a jellemző, a lángos 700 forinttól indul, alapesetben a gyros ami kedvező, ez 1750 forint, hekktörzset pedig kettőezer forintért adunk egy főre, átlagosan a családok fejenként olyan 1500 forintot költenek.”

Fagylaltból a helyi, kézműves krém fogy, de csavaros is kapható az étteremben. A forgalom erős közepes - forgatásunk ideje alatt is folyamatosan érkeztek a vendégek. A Tófürdő bejáratánál azonban kevesebben várakoztak.

Potyondi Nikolett - kommunikációs- és HR munkatárs - SZOVA Nonprofit Zrt.
“Kezdetekben még a korlátozások mellett működtünk, egyértelmű tapasztalat volt, hogy június harmadika óta, amióta nem szükséges például a védettségi igazolvány a belépéshez, azóta azért többen vannak nálunk, ez annyit jelent, hogy ebben az évben a hétvégével bezárólag 21 ezer 500 látogatónk volt, ami nem kimagasló adat, de a tavalyi évnél ez mindenképpen jobb.”

A Balatonnál a lángos néhány száz forinttal drágább, a hekk akár egy ezressel is, valamint az útiköltség sem elhanyagolható - a környékbeliek ezért választják inkább a közeli, gyermek- és kalandmedencével, nagy csúszdával és más élményelemekkel felszerelt komplexumot.

Berkecz Gergely
“Szerintem sokkal jobb, mint a Balaton, mert van hely és árak is sokkal alacsonyabbak, és ismerősökkel is össze lehet futni.”

A Tófürdő 13 belépőjegy típusa közül mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet.  

Potyondi Nikolett - kommunikációs- és HR munkatárs - SZOVA Nonprofit Zrt.
“Amit esetleg ki lehet emelni, az a családi belépőjegy, ami 4200 ft-ba kerül,  a Szent Márton-kártyás ára ennek 3400 forint, illetve 5600 forint Szent Márton kártya nélkül, ha csúszdahazsnálatot is igényelnek hozzá, a Szent Márton-kártyás ár pedig 4500 forint.”

Egy családnak tehát - ha a Tófürdő ételbárjában csak egyszer étkeznek - mintegy tízezer forintjába kerül az egynapos pihenés. A jegyárakról és az aktuális járványügyi szabályokról a SZOVA honlapján, valamint a Tófürdő Facebook-oldalán tájékozódhatnak.