Hírek

A Szombathely Portré 2024 program keretében április 7.-ig várja az önkormányzat a képeket

2024. március 19., 19:34

Már az év első felében elkészülhet az arcképekből összeállított Szombathely felirat a Göncz Árpád téren. A Szombathely Portré 2024 program keretében április 7.-ig várja az önkormányzat a lakók és a városhoz kötődést érző emberek fényképét a szombathelyportre.hu oldalon. Az egyedülálló kezdeményezésről az Agora Savaria Kulturális és Médiaközpont munkatársai kaptak tájékoztatást ma délelőtt.

A Szombathely Portré 2024 program keretében április 7.-ig várja az önkormányzat a képeket

Már 2500-an küldtek fényképet a Szombathely Portré 2024 programba. Összesen 5000 fotó szükséges ahhoz, hogy megvalósuljon a szombathelyi önkormányzat elképzelése - tájékoztatta az AGORA munkatársait a jegyző.

Károlyi Ákos - jegyző

“A önkormányzat ebben az évben indította útjára a szombathelyi identitást erősítő program részeként a Szombathely Portré 2024 elnevezésű programot. Ennek a lényege, hogy egy óriási szombathelyi tablót kívánunk létrehozni az Iseum melletti üvegfelületen, aminek a különlegessége az lesz, hogy távolról nézve a Szombathely feliratot fogja kirajzolni, és ha közel lépünk, akkor pedig a szombathelyi közösséget alkotó szombathelyiek tablóképe válik láthatóvá.”

Az ötlet jótékony célt is szolgál: minden egyes beküldött fénykép után 1000 forintot adományoz az önkormányzat a Zseboroszlán Alapítványnak. Március végéig a helyi óvodák között alkalmi verseny indult. Amelyik ovi létszámarányosan a legtöbb képet küldi el, oda ellátogat Brandnyúl, a gyerekek kedvence. A legaktívabb iskolák pedig osztálykirándulásra nyerhetnek támogatást. Az AGORA munkatársai is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Kovács Levente - munkatárs, Agora

“Én úgy gondolom, hogy ez egy fantasztikus kezdeményezés. Én alapvetően a Zseboroszlán Alapítvány támogatása miatt csatlakoztam hozzá, de például van egy négy éves unokahúgom, aki imádja a Brandnyulat, úgyhogy biztosan szólni fogok nekik is, hogy jelentkezzenek, hátha meglátogatja őket az óvodában a Brandnyúl.”

A tervek szerint arra is lesz lehetőség, hogy a fotókon szereplő személyek utókornak szánt üzeneteket helyezzenek el a képek mögé. Ezeket az üzeneteket okostelefon segítségével lehet majd megjeleníteni. Akik elküldik fotójukat a szombathelyportre.hu oldalra, nyereményjátékon vesznek részt - egy 300 ezer forint értékű rollert is kisorsolnak a résztvevők között.