Hírek

A SZOM-PARK megtagadta a a hozzáférést a fakivágások vizsgálati anyagához

2011. december 22., 16:53

Ezt mondta sajtótájékoztatóján Horváth Zoltán az LMP szombathelyi önkormányzati képviselője. A párt annak szeretett volna utána járni, valóban volt-e szakmai oka a közelmúltban történt nagy számú fakivágásnak. Az LMP kezdeményezné, hogy az önkormányzat hozzon helyi rendeletet a fásszárúak védelmére.

A SZOM-PARK megtagadta a a hozzáférést a fakivágások vizsgálati anyagához

Közel 140 fát vágtak ki a parkfenntartó munkatársai decemberben Szombathelyen. Azokat távolították el a közterületekről, amelyek belül korhadtak, betegek és ezáltal balesetveszélyesek. Erről korábbi híradónkban számoltunk be Önöknek. A fakivágások kapcsán azonban felmerült, hogy egészséges fákat is kivágták, valamint az is, hogy ez jó üzlet valakinek. Ezt már Horváth Zoltán mondta mai sajtótájékoztatóján. Épp ezért kérte a képviselő, hogy a fák állapotáról szóló vizsgálati anyagot, és fakivágához kapcsolódó dokumentumokat adja ki számára a parkfenntartó. Erre írásban kapott választ a képviselő melyben az állt, hogy "a fakivágást megalapozó szakvélemények bekérése, illetve, az azokba történő betekintés kérés nem minősül a gazdasági társaság tevékenységére vonatkozó érdemi kérésnek."

"Ennek megfelelően konkrét szakmai kérdésben nem tudjuk segíteni a képviselő úr munkáját." - olvasta fel ma Horváth Zoltán a levél részletét. A képviselő szerint ez törvényellenes, hiszen közérdekű adatokról van szó. Épp ezért továbblép az ügyben és a jegyzőhöz fordul kérésével, illetve egy LMP-s  felügyelő bizottsági tag is lekéri majd az adatokat. Ezentúl tematikus fogadóórákat tart majd, ahol várják a parkfenntartással kapcsolatos észrevételeket is.