Hírek

A szépítő egyesület és civilek rakták rendbe a Szent István parkot

2020. október 12., 17:21

Az idén 135 éves jubileumát ünneplő Szombathelyi Szépítő Egyesület más civil szervezetek tagjai összefogva a Szent István park rendbetételén fáradozott szombaton.

 

A szépítő egyesület és civilek rakták rendbe a Szent István parkot

A szombathelyi önkormányzat “Vigyázzunk együtt Szombathelyre!” címmel szemléletformáló programot indított, amelynek részeként hirdette meg a “Fogadj örökbe egy parkot” felhívást is. A város egyik legrégebbi civil szervezete, a Szombathelyi Szépítő Egyesület is csatlakozott a kezdeményezéshez. A Szent István park létrehozása a 19. század végén a szépítő egyesülethez kötődik, ezért éppen ennek a zöldfelületnek a gondozását vállalták.

Bődi Lívia - elnök, Szombathelyi Szépítő Egyesület
"Negyvenen vagyunk, a feladatokat szétosztottuk a csoport között. Vannak akik a szemetet szedik össze, vannak akik a száraz ágakat gyűjtik össze, a többiek pedig a lombot fogják összehúzni kupacokba, amelyet majd a SZOMPARK munkatársai elfognak szállítani."

A Szépítő Egyesület mellett a Szombathelyi Határőr Nyugdíjasok Egyesülete és a Vas Megyei Nyugdíjas Rendőrök Egyesülete is részt vett az akcióban.

Ilauszki Tiborné - elnök, Szombathelyi Határőr Nyugdíjasok Egyesülete
"Végtelen boldog vagyok és büszke vagyok, hogy egyesületünktől 13 fő jelent meg az akción, ebből négy fő Szentgotthárdról, egy fő Sárvárról"

A  szépítő egyesület és a Berzsenyi Dániel Könyvtár helytörténeti klubja számos közös programot szervez, a tagoka is csatlakoztak a park tisztításához.

Szalainé Bodor Edit - igazgatóhelyettes, Berzsenyi Dániel Könyvtár
"Rendszeresen tartunk a könyvtárban előadásokat, programokat a klub tagjainak, társintézményi rendezvényeket, városi sétákat, ugyanakkor hozzátartozik a klub működéséhez, hogy nagyon szívesen vállalunk társadalmi munkákat úgymond."

A Szombathelyi Szépítő Egyesület  a jövőben is szervez hasonló akciókat a parkban. Folytatják a Szent Márton temetőben a neves szombathelyiek sírjának rendbetételét is. Eddig 14 síremléket újíttattak fel, jövő tavaszig további hat sír szépülhet meg.