Hírek

A Szegedet verték a Viktóriás lányok

2019. március 21., 14:41

Újabb bajnoki mérkőzését nyerte meg a Haladás-Viktória FC élvonalbeli női labdarúgócsapata. A szombathelyiek ezúttal a Szeged együttesét küldték haza 2:0 arányú vereséggel.

A Szegedet verték a Viktóriás lányok

A pontvadászat 14. fordulójában a tabella negyedik helyén álló Viktória FC fogadta az utolsó előtti pozíciót elfoglaló Szent Mihály együttesét. Ennek ellenére a hazaiaknak az első félidőben nem sikerült vezetést szerezniük, csupán kisebb helyzetekig jutottak. Térfélcserét követően sem igen talált fogást a szegedieken a vasi gárda, így az első gólig egészen a 68. percig kellett várni. Ekkor Tóth átadását követően Szakonyi talált be a Tisza-partiak kapujába. A 2:0-ás végeredményt pedig Siklér állította be a 90. percben szerzett szerencsés góljával.

Balogh Henrietta - labdarúgó, Haladás-Viktória FC
“Fel voltunk erre készülve, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, mert a Szeged élet-halál meccseket vív minden egyes bajnokiján. Így is készültünk fel. Gratulálok nekik, mert 70 percig tényleg jól tartották magukat. Utána szerencsére jöttünk mi és sikerült két gól szereznünk, ezzel megnyernünk a mérkőzést.”

A kiesés ellen harcoló Szent Mihály együttese kifejezetten jól tartotta magát Szombathelyen. Hódi Mihály tanítványai szinte csírájában folytották el a szombathelyiek próbálkozásait, így pedig nagyon közel álltak egy esetleges pontszerzéshez, ami számukra óriási bravúrnak számított volna.

Hódi Mihály vezetőedző, Szent Mihály
“Mi mindeg a szimpatikus vesztesek vagyunk, mindenki meglapogatja a vállunkat, hogy ügyesek voltatok, de ezért nem jár pont. Nyilván a jövő héten megyünk Diósgyőrbe. Ott hasonló mérkőzésre számítunk. Ők a bajnoki döntő a céljuk, nekünk meg a bentmaradás a célunk. Ott is kiélezett mérkőzésre lehet számítani.”

A Viktória FC győzelmének köszönhetően továbbra is a tabella negyedik helyén áll. A vasiak a következő fordulóban rangadót játszanak, ugyanis szombaton 16 órakor az éllovas Ferencváros együttesét fogadják. A találkozót a Haladás Rohonci úti stadionjában rendezik majd meg.