Hírek

A Smidt Múzeum utolsó nyitva tartási napja

2010. november 12., 15:24

A Smidt Múzeum őszi éjszakájára szombaton játékos programokkal várják a látogatókat. Ez lesz a gyűjtemény utolsó nyitva tartási napja, mert tavaszig bezár a múzeum. A következő hónapokban teljesen megújulnak a felső szint kiállítóterei. Pályázati keretből összesen 50 milllió forintot fordít a múzeum 3 év alatt a korszerűsítésre. A felújítás 3., befejező üteme most kezdődik.

A Smidt Múzeum utolsó nyitva tartási napja

Szily püspök ágya, Széchenyi István sétabotja,Liszt Ferenc ezüstórája, Munkácsy Mihály festménye is látható a Smidt múzeum emeleti termeiben. Smidt Lajos gazdag gyűjteménye három stíluskorszakot mutat be: a barokk, az empire és a biedermeier időszakához kötődő tárgyakat fedezhet fel itt a látogató. Egy időre azonban bezár a múzeum, mert ezeket a szobákat is felújítják tavaszig. Új kiállítási környezetet alakítanak ki, és megtisztítják, vagy ha kell, restaurálják  a tárgyakat. A múzeum a 19 millió forintot nyert a munkálatokra .

Forgácsné Mészáros Irén - gyűjteménykezelő
"A belső tartalom is megújul, de elsősorban az installáció változik. 1986-ban adták ezt a szintet, azóta csak alig változott a tartalma."

A látogatókat holnap még várják a Smidt múzeum őszi éjszakájára.Délután öt és este tíz óra között lesznek előadások, tárlatvezetés, kis esti zene Hirschberg Henrikkel és Hisrchberg Annával. A gyerekeknek játékos programokat szerveztek: játszóházat, makettautó hajtogatást, szivárványkép rajzolást és fényképes felfedezőutazást.