Hírek

A sátán parancsára ölt

2010. március 19., 13:18
Három késsel és számtalan szúrással ölte meg beteg, mozgáskorlátozott anyját a szombathelyi ügyvédnő. A nyomozóknak azt vallotta, a sátán parancsára gyilkolt. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be a rendőrség.
A sátán parancsára ölt

Két szombathelyi pénzváltó elleni rablótámadás elkövetőjét is elfogták a rendőrök. A Thököly utcai pénzváltó alkalmazottja március 16-án nem sokkal a rabláskísérlet utáni percekben a részleteket mesélte Híradónknak. Hiába mondta neki a sísapkás rabló, hogy „ide a bevételt", nem csak hogy nem adta oda a férfinak a pénzt, hanem lefegyverezte és el is kergette a rablót. Veszélyes helytállásáért jutalmazta meg a polgármester.

Kalmár Györgyné
"Rám fogott egy pisztolyt, azt akartam mielőbb magamról elhárítani. Ösztönösen odakaptam és felfelé kirántottam a kezéből."

A megfutamított rablót nem sokkal később a jó személyleírás alapján lakhelyén, Szentgotthárdon fogták el a rendőrök. Kiderült, ő járt januárban a Szelestey utcai gyógyszertárban is, ahonnan szintén elkergették. A többszörösen büntetett férfi játékpisztollyal ment a pénzváltóba.

Dr. Takács Tibor - r.ezredes, rendészeti igazgató, VMRFK
"Aki játékpisztollyal, utánzattal csinál ilyet, talán nincs tisztában vele, de a büntetési tétele ugyanaz, mintha igazi fegyverrel csinálná."

Rendőrkézre került az oladi pénzváltó rablója is. A 22 éves szombathelyi férfit már előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. Elmeszakértő vizsgálja viszont, hogy büntethető-e az a már nem praktizáló ügyvédnő, aki saját otthonában brutálisan gyilkolta meg idős édesanyját.

Az 57 éves ügyvédnő évek óta pszichiátriai kezelés alatt állt. Két hete már nem szedte be gyógyszereit. A rendőrségen azt vallotta, a sátán utasítására követte el szörnyű tettét.

A gyilkos kés

Dr. Palkó Andrea - bűnügyi osztályvezető, VMRFK
"Bement a konyhába. Onnan egyesével késeket hozott ki, hármat összesen. Az első kettőt még sikerült édesanyjának kicsavarni a kezéből, de azokkal is több szúrást ejtett az anyán."

A gyilkos saját maga hívta a rendőrséget. Minden részletre pontosan emlékezett. A nyomozás eddigi adatai szerint semmi sem utalt arra, hogy készült volna a gyilkosságra. Eddig gondosan ápolta beteg édesanyját.