Hírek

A közgyűlésen elhangzott évzáró beszámolókról beszéltek a frakciók

2023. december 15., 11:06

Főként a Haladás és a városi cégek helyzetéről, a közgyűlésen elhangzott évzáró beszámolókról beszéltek a frakciók az év utolsó testületi-ülését értékelő sajtótájékoztatókon pénteken a Városházán.

A közgyűlésen elhangzott évzáró beszámolókról beszéltek a frakciók

Öt állomása volt idén a Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza versenysorozatnak. A pecások a gersekaráti Sárvíz-tavon kezdtek, majd Kerkafalván és a lukácsházi Abért-tavon folytatták a versengést - utóbbi helyszínen egyéni- és csapatbajnokságot szerveztek szeptember utolsó hétvégéjén. Egyre többen csatlakoztak a versenysorozathoz. A profik között 21, hobbi és ifjúsági kategóriában 45 pontszerzőt értékeltek a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének évzáró intézőbizottsági ülésén. Szoros volt a verseny, sok esetben csupán 1-1 pont döntött a végső sorrendről. Valamennyi kategóriában új győzteseket hirdettek. A profik mezőnyében tarolt az Elektromosok csapata: Tordai Gábor lett a harmadik, Kádi Szabolcs a második helyezett, míg az élen Hajba Gábor végzett.

Hajba Gábor - versenyhorgász, Elektromosok Sporthorgász Egyesület

Hosszú versenysorozat volt, elég kiegyenlített - azt hiszem az utolsó fordulóban dőlt csak el a végső győzelem. Azt azért tudni kell, hogy rajtam kívül most azért egy 2-3 ember állhatnak, mert szoros volt. Amit még kiemelnék, hogy a megfelelő horgásztudás meg a megfelelő technika mellett egy igen nagy szerencse is szükséges szerintem egy ilyen versenysorozatnak a megnyeréséhez.

Új győztest avattak a hobbi horgászok között is. A Spatracusos Szabó Gábort és a tavalyi bajnokot, Pajtli Tibort, a répcelaki Töreki Zoltán előzte meg.

Töreki Zoltán - tag, Répcelaki Horgászegyesület

Tipikusan csak a saját sporthorgászatomra koncentráltam elsősorban. Hát persze, nyilván figyelemmel kísértem a szektoron belüli történéseket és próbáltam a legjobbat kihozni magamból.

Az ifik versenye a Bálint-testvérek nagy csatáját hozta. Harmadik helyen Hajós Áron végzett, második lett Bálint Zsolt, öccse, Bálint Dávid egyetlen pont különbséggel szerztett győzelmet.

Bálint Dávid - tag, Körmendi Munkás Horgászegyesület

Apukámmal horgásztam Gersekaráton, úszóztunk és feedereztünk. S a középmezőnyben gondoltam, hogy végzek a Zsoltival.

Az intézőbizottsági ülésen Puskás Norbert a szövetség ügyvezető elnöke megköszönte a támogatásokat, és bejelentette: megállapodtak arról, hogy Geröly Tiborék a következő két évben is névadó szponzorként segítik a versenysorozatot.