Hírek

A Karácsonyi után a Húsvéti vásár is megújul

2018. március 07., 13:51

Óriásnyulak, szelfitojás, tavaszi virágokkal teli szekerek, sétakocsikázás, feldíszítendő tojásfák is várják az érdeklődőket a hagyomány- és értékőrző programok mellett az idei húsvéti vásárban a Fő téren. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették a szervezők.

A Karácsonyi után a Húsvéti vásár is megújul

A megújult karácsonyi vásár sikere buzdította arra a szervezőket, hogy 2018-ban már a húsvéti vásár is új attrakciókkal, élményekkel és értékekkel várja az érdeklőket a Fő térre. Idén a portékákkal teli pavilonok száma rekordot dönt, emellett a programokat is a böjti időszak hangulatának megfelelően válogatták össze.

Puskás Tivadar – polgármester, Szombathely
A műsorokkal igyekszünk olyan közösségi teret, közösségi élményt nyújtani fiataloknak, idősebbeknek, ami meghatározhatja ezt a húsvét előtti időszakot, és a húsvéti feltámadás örömét.

"Valószínű, hogy előnyben részesülnek azok, akik valamiféle szombathelyi vonatkozást megjelenítenek ezekben a versekben."

Versenyre várják a locsolóverseket, amelyeket a Fő téren közzé is tesznek. Nagyszombaton például játszóházba hívják a családokat, ahol a tojáskarcolás technikáját is megismerhetik az érdeklődők.

Parais István – igazgató, AGORA Szombathelyi Kulturális Központ
Az első napon, 16-án pénteken, 17 órakor a megnyitón böjti táncokkal, böjti karikázóval kedveskedik nekünk az Ungaresca és a Boglya Együttes. De ugyanezen a napon indítjuk a húsvéti kocsikázást is a gencsapáti lovas kollégák közreműködésével. Szintén ebbe a programba illeszkedik a magyar hagyományőrző faművesek bemutatója.

Több ezer szombathelyi óvodás és a Herman Ottó Szakgimnázium diákjai díszítik fel a Fő teret az ünnep hangulatának megfelelően. Ember nagyságú szelfitojásokat is felállítanak, és két tojásfa is várja majd a saját kezűleg készített húsvéti díszeket.

Károlyi Ákos – jegyző, Szombathely
Az újdonságok között fog szerepelni 4 nagy méretű nyúl a Fő tér 4 pontján, ezek másfél-két méter magas nyulak, amit a Herman Ottó diákjai készítenek a szombathelyi kisgyermekek nagy örömére. Mintegy 40 kis méretű fa nyúl fogja a Fő tér zöld felületeit díszíteni.

Sétakocsikázni és pónilovagolni Szent Márton kártyával ingyen lehet majd. A húsvéti vásár március 16-ától 31-ig várja a családokat.