
Horváth Jánoséknak nagy családról kell gondoskodni, így a sonka kiválasztásánál a minőség mellett az árat is figyelniük kellett.
Horváth János
"Most körbenéztünk, most sikerült itt, ez volt a legszimpatikusabb, hogy milyen finom lesz, az majd elválik.
-Mennyit költenek idén a húsvétra?
-Hát, nem olcsó, nagy a család, ha mindent beleszámolunk, azért olyan 40-50 ezer forint."
A tavalyinál többe kerül a bevásárlás. A tojás ára - mérettől függően- 30 és 50 ft között van. A sonka, csülök, tarja kilónkénti ára pedig 1000-2000 forint. A henteseknél ilyenkor nagyüzem van.
Gombos Gáborné- eladó
"Már múlt héttől fogva többen vannak, tehát elég jól viszik a sonkákat.
-Mi a kedvence a szombathelyieknek?
-Tarja és darabolt comb."
A húsboltokban is sokan megvásárolták már az ünnepi sonkát. Jellemző, hogy a minőségi árut keresik a vevők.
Csejtei László- üzletvezető, Húsmegálló
"A minőségi sonkának az a fő ismérve, hogy kemény, tehát hetekig sóban pácolják, kiáztatják utána, minél sötétebb, minél keményebb, annál minőségibb, annál jobb a szárazanyag tartalom."
Csokinyúlból, csokitojásból bő a választék, ebben az esetben is a minőség és a méret határozza meg az árat. A családok próbálnak spórolni, megnézik, hol olcsóbb a kínálat.
Horváth Ignácné
"Lányoméknak 2 adag sonkát, 40 tojást, nézze, tejet, húst, házi húsost."
Szerdán a piacon többen voltak, mint egy átlagos hétköznap,de az eladók szerint meg sem közelíti az évekkel ezelőtti ünnepi rohamot.





























