Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

A hétvégén megkezdődik az őszi bérletes előadássorozat a Mesebolt Bábszínháznál

Adásban volt: 2013. szeptember 19.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Az idei esztendő sok különlegességet tartogat a nézőknek és a színészeknek is egyaránt. Többségében egy illetve két-három szereplős bábjátékokat láthat majd a közönség. Ez a színészeknek is új és nagy kihívást tartogat. Az első előadásra vasárnap kerül sor. A magyar bábművészet legendás játéka a Vitéz László elevenedik meg a színpadon.

Össze is pakoltam ezt a nagy batyut. Tettem bele 3 liter harisnyát, 60 kg kirántott bablevest és 14 méter lekváros-mákos-dinnyés palacsintát. És elindultam bevándorolni a világot.

Így érkezett Szombathelyre Vitéz László, aki 0elásott kincs utat kutat. Közben még a Halállal is találkozik. De a hetyke, piros sipkás kisfickó nem az az ijedős fajta és a furfang mellett egy palancsintasütővel elbánik a Halállal. Ez az őszi bérletes előadássorozat első bemutatója a Mesebolt Bábszínháznál, amire vasárnap kerül sor. Takács Dániel számára is új és nagy kihívásokat tartogat a vásári játék. .

Takács Dániel
Mivel magamra számíthatok, ezért pontosan tudom , hogy mit várhatok  akollégától. De nagy szervezést igényel és nagy koncentrációt, ami időnként megterhelő.

Nem könnyű teher Vitéz Lászlót játszani, mondta a sajtótájékoztatón Kovács Géza igazgató. Kihívás,  hogy miközben tisztelettel nyúlnak a darabhoz, mégse legyen múzeum és ne legyen csak múltidézés. A darabban sok a ritmus, a zene, mondta Kovács Géza. A kesztyűs bábjáték egyszerre kíván átélést, de közben koncentrálni kell a közönségre, együtt kell élni vele. Mivel egyszemélyes darabról van szó, ezért ez  más típusú alkotási folyamatot jelent mint eddig. Sokkal személyesebb, egyénre szabottabb a darab, több köze van a játékhoz a színésznek amiben szerepel. Az idei évadban főként kevés szereplős előadásokat láthat a Mesebolt Bábszínházban a közönség.

Kovács Géza, igazgató
Fontos a társulat építés szempontjából a színészi erők megmozgatása. Olyan típusú feladatokkal is találkozzanak amikkel eddig nem találkoztak. Fiatal színészekről van nagyrészt szó. Ez egy iskola is egyben.

Az előadást az MMIK nagytermében láthatja a közönség vasárnap 10 órakor.

2013. szeptember 19.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében