Hírek

A gazdasági és városstratégiai bizottság ülésével kezdődött a közgyűlés előtti munka

2018. április 23., 15:38

A 35 napirendi pont között a többi között helyet kapott a Képtár és a KRESZ-parki Víztorony felújításával kapcsolatos építészeti tervek bemutatása, de a buszpályaudvar átköltöztetése is. A javaslatokat csütörtökön tárgyalják.

A gazdasági és városstratégiai bizottság ülésével kezdődött a közgyűlés előtti munka

A városi utak, járdák felújításához, parkolók kialakításához kérte Nemény András a Vasivíz Zrt. anyagi hozzájárulását a céggel kapcsolatos döntések meghozatala előtt, hiszen szerinte a mintegy 30 millió forintos éves profitból erre felajánlhatna valamennyit a vállalkozás. Kohut Viktor vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a hálózat karbantartására és fejlesztésre szeretnék fordítani a bevételt. Illés Károly hozzátette: több sport- és más szervezetet is finanszíroz a Vasivíz,  ezzel is segítve a várost, de az itt dolgozók bérének nagyságára is utalt: a szakmunkásaiknak nagyjából háromszor annyit fizetnek ki, mint a szokásos bér.

Három fontos fejlesztési javaslattal kapcsolatban is döntöttek. Az Ady-téri buszpályaudvar átköltözhet a vasútállomáshoz, hatalmas zöldövezetet terveztek hozzá, amely a Romkertig tartana. Ennek pihenő funkcióját a felnőtteknek szánt játszótér, a fűszernövénykert és egy régészeti bemutató tér erősítheti. A Víztorony is megújul, látogathatóvá válik és visszakapja kilátó funkcióját, sőt, a környezete is megszépülhet.  A Képtár épületének első ütemben a külső, majd a belső energetikai korszerűsítése kezdődik meg. Utóbbi kettőnél lesz kávézó is, ez ugyanis - mint Illés Károly alpolgármester hangsúlyozta - kötelező eleme az ezek felújítását lehetővé tevő TOP-os pályázatoknak.

Elfogadták a javaslatot a digitális óvoda mintaprogram létrehozásáról, döntöttek a közösségi szolgálattal kapcsolatban és a város költségvetésével kapcsolatos ellenőrzésekről.  

Elfogadták a javaslatot a helyi autóbusszal végzett menterend szerinti személyszállítás-közszolgáltatás pályázati kiírására. Ezzel kapcsolatosan az autóbuszpark állapotáról is beszéltek. Ezt követte a javaslat a STYL FASHION Kft. felügyelő bizottsági tagjának megválasztásáról, de szóba került az EPCOS, és a Savaria Nonprofit Kft. is. A közgyűlésen elfogadták a Szova és a Szomhull 2017-es beszámolóját, és döntöttek a sportszervezetek támogatásáról, valamint az óvodafelújításokról.

Zárt ülésen a  Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. és a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft-vel kapcsolatban hoztak döntést.