Hírek

A Ferencváros labdarúgócsapata nyerte a zöld-fehér rangadót

2017. augusztus 18., 17:40

A fővárosiak 2:0-ás vereséggel küldték haza a helyzetekig is alig  jutó Szombathelyi Swietelsky-Haladást.

A Ferencváros labdarúgócsapata nyerte a zöld-fehér rangadót

Akárcsak a két csapat márciusi mérkőzésén, ezúttal is nagyon hamar vezetést szerzett a Ferencváros a Haladás ellen: Moutari már az ötödik percben bevette Király kapuját. A folytatásban a szombathelyiek nagy erőket mozgosítottak az egyenlítés érdekében, de az első félóra végén előbb Tóth, majd pedig Jancsó hibázott góllal kecsegtető helyzetben. Ezt követően több ziccerük már nem volt  a vasiaknak  és Böde keresztlécről bepattanó fejesének köszönhetően a Fradi 2:0 arányban megnyerte a kissé eseménytelennek tűnő találkozót.

Böde Dániel - labdarúgó, Ferencvárosi TC
“Úgy gondolom, hogy a második gólunknál, az én gólomnál egy kis szerencsénk is volt. A kapufáról a labda jöhetett volna kifelé is. De úgy gondolom, hogy fegyelmezett volt a csapat. Nem játszottunk jól, de hátul lehoztuk nullára, ami nagyon fontos volt.”

A Ferencváros csapata ezúttal keretbe foglalta a mérkőzést: a fővárosiak a derbi elején vezetést szereztek, a végjátékban pedig bebiztosították győzelmüket. A helyzetek alapján Mészöly Géza együttesének nem volt reális esélye a pontszerzésre.

Mészöly Géza - vezetőedző, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
“A szokásos rossz koreográfia, amit itt az elmúlt mérkőzéseken is átéltünk. Sajnos nem tudtunk belőlük tanulni és ismét megengedtük, hogy már az 5. percben megszerezze a vezetést a Ferencváros. Viszont a két gól között nagyon sok idő telt el. A második gólja a Fradinak a 82. percben volt.

Győzelmének köszönhetően a Fradi feljött a tabella harmadik helyére. A szombathelyiek maradtak a hetedik pozícióban, ám egy mérkőzéssel többet játszottak, mint közvetlen riválisaik. Mészöly Géza legénysége legközelebb augusztus 26-án lép pályára bajnoki mérkőzésen, amikor a sereghajtó Puskás Akadémia együttesét fogadja Sopronban.