Hírek

A Falco KC nyerte a Horváth Zoltán Emléktornát

2016. szeptember 27., 14:59

A Falco-Trend Optika KC kosárlabdacsapata nyerte a hetedik alkalommal megrendezett Horváth Zoltán Emléktornát. A szombathelyiek az elődöntőben a Paks, míg a fináléban a Komarno együttesét győzték le.

A Falco KC nyerte a Horváth Zoltán Emléktornát

Hetedik alkalommal rendezték meg az Aréna Savariában a Horváth Zoltán Nemzetközi Kosárlabda Emléktornát. A házigazda Falco mellett a Szolnoki Olaj, a Paksi Atomerőmű SE és a BC Komarno lépett pályára. A négy gárda ezúttal is színvonalas viadallal szórakoztatta a szépszámú közönséget.  

Váradi Bendek csapatkapitány, Falco-Trend Optika KC
“Természetesen ez a torna nagyon szomorú és egyben nagyon jó felkészülés nekünk. Jobban örülnék, ha nem kellene megrendezni ezt a tornát, de sajnos ez már a hetedik alkalom. Minden évben megemlékezünk Zoliról. Mindenki a pályán úgy teljesít, ahogy a Zolitól láttuk és ahogy Zoli egy példaképpé nőtte ki magát.”

A Falco csapata határozottan jó teljesítménnyel rukkolt ki az erőfelmérőn. A szombathelyiek az elődöntőben 97:62-re győzték le az Atomerőmű SE együttesét, majd pedig a fináléban 74:61-re a Komarno csapatát. A szlovákok elleni diadal értékét növeli, hogy az első negyedet követően még a vendégek vezettek 5 ponttal.

Szrecsko Szekulovics vezetőedző, Falco-Trend Optika KC
“Én szeretem látni a saját csapatomat, amikor nem megy minden jól, hogy hogyan reagálunk. Szerintem ma este is jó volt, nyertünk és négy edzés után szerintem jó úton vagyunk. Persze van hiba, amit ki kell javítani.”

A tornát a Falco veretlenül nyerte meg. A sárga-feketék mögött Komárno, Szolnok, Paks sorrend alakult ki. A viadal legjobb centere a szlovákoknál pattogtató Wayne Langston lett. A legjobb hazai játékosnak Váradi Benedeket, míg a torna MVP-jének Lester Medfordot választották a szakemberek.