Hírek

A Falco KC is elkezdte a bajnoki felkészülést

2016. augusztus 24., 12:58

Megkezdte a felkészülést a 2016-2017-es szezonra a Falco-Trend Optika KC kosárlabdacsapata. Szrecsko Szekulovics vezetőedző első hetekben csupán hat játékosnak tarthat foglalkozásokat.

A Falco KC is elkezdte a bajnoki felkészülést

A kifejezetten gyenge szereplés miatt idén tavasszal  nagyon korán ért véget a bajnokság a Falco számára. Így viszont a játékosoknak bőven volt idejük a pihenésre, feltöltődésre. Közülük azonban nyáron sokan szerepeltek a különböző korosztályos, valamint felnőtt válogatottakban is. Ennek  köszönhetően határozottan jó állapotban kezdhették meg a felkészülést a 2016-2017-es szezonra.

Bognár Kristóf kosárlabdázó, Falco-Trend Optika KC
“A szezon után mindenképpen fordítottam időt a pihenésre és a regenerálódásra, kikapcsolódásra. De nem hagytam abba a kosárlabdát. Tehát kondicionális edzést végeztem és labdás programokat. Főleg dobást, mert abban lehet egyénileg fejlődni.  próbáltam ezekre rámenni.”

A csapat a régi-új vezetőedző, Szrecsko Szekulovics irányításával kezdte meg a munkát. A szerb szakember egyelőre csak nagyon foghíjas kerettel dolgozhat, ugyanis a kosarasok zöme még nem érkezett meg Szombathelyre.

Szrecsko Szekulovics vezetőedző, Falco-Trend Optika KC
“Sajnálom, de  most csak hat fő  a keret. Kis problémában vagyunk, mert a négy játékos, aki játszik a válogatottban, három magyar és egy fehérorosz, csak szeptember 20-án jön vissza. Ez nagyon kevés idő az október 8-án induló bajnokság előtt. Ez egy kicsit zavar.”  

A Falcóval korábban bajnoki címet is szerző vezetőedző heti tíz edzést tart a zömében fiatalokból álló keretnek. A tervek szerint szeptember elején megérkezik a csapathoz a három amerikai légiós és akkor már igazából elkezdődhet az érdemi munka is.