Hírek

A Falco csapata nyerte a vasi kosárlabda rangadót

2016. november 30., 15:08

A szombathelyiek az Aréna Savariában remek játékot nyújtva 85:69 arányban győzték le a Körmend együttesét. A Rába-parti együttesnek ez volt az első veresége a bajnoki szezonban.

A Falco csapata nyerte a vasi kosárlabda rangadót

Telt ház, több mint 3000 néző előtt kezdődött az Aréna Savariában a Falco-Körmend kosár derbi. A mérkőzés első negyede egyenlő erők küzdelmét hozta, egyik csapat sem tudott előnyre szert tenni. A második etap közepén aztán magasabb sebességi fokozatba kapcsolatak a hazaiak és a félidőben már 48:38-ra vezettek. Térfélcserét követően állandósult a sárga-feketék tíz pont körüli előnye. A vendégek ugyan egy pillanatra sem adták fel a küzdelmet, de a Falco minden felzárkózási kísérletüket visszaverte és végül teljesen megérdemelten nyerte meg 85:69-re a vasi “El Classicót”. Az éllovas Rába-partiakat a hazaiak a játék minden elemében felülmúlták.

Ferencz Csaba kosárlabdázó - Egis Körmend
“Nagyon sok eladott labdánk volt és engedtük a támadólepattanókat leszedni a Falcónak. Ez megbosszúlta magát. nagyon sok ilyen kikényszerített dobásunk volt, ezek nem voltak előkészítve. Ennek köszönhetjük a mai vereséget.”  

A mérkőzésre a szombathelyi együttes nagyon jó taktikát választott. Szrecsko Szekulovics csapata nem engedte, hogy a körmendiek saját játékukat játszhassák. Ennek köszönhetően a Falco az előzetesen vártnál magabiztosabb győzelmet aratott az Aréna Savariába  veretlenlenül érkező  Rába-partiak ellen.

Szrecsko Szekulovics vezetőedző - Falco KC Szombathely
“Gratulálok a csapatomnak. Nagyon jól játszottunk ma este. Sikerült jól védekezni és a támadás is jól ment. Egy nehéz periódusban voltunk és felébredt a csapat. Jó felkészülés volt egész héten és tudtuk, hogy miben pozitív és miben negatív a körmendi csapat.”

A Falco győzelmének köszönhetően feljött a bajnoki tabella nyolcadik helyére. A Körmend viszont vereségével visszacsúszott a második helyre. Most már az Alba Fehérvár vezeti a mezőnyt.