Hírek

54. alkalommal rendezik meg idén a Savaria Nemzetközi Táncversenyt

2019. május 23., 12:45

Június elsején az AGORA sportházban lépnek parkettre a világ legjobb versenytáncosai. A nevezés még nem zárult le, eddig 23 ország 56 párosa jelentkezett, a résztvevők száma ennek duplája is lehet - hangzott el a beharangozó sajtótájékoztatón.

54. alkalommal rendezik meg idén a Savaria Nemzetközi Táncversenyt

1966-ban rendezték meg először a Savaria táncversenyt, amely azóta nagy nemzetközi hírnévre tett szert, és a tánc fővárosává tette Szombathelyt. Ezúttal a junioroktól a felnőtteken keresztül a szenior korosztályig mutatják be tudásukat a táncosok latin és standard műfajokban. Minden kategóriában lehet magyar résztvevőknek szurokolni, sőt több szombathelyi táncos pár is versenyez. A zsűri tagjai 16 országból érkeznek. Délelőtt 11 órakor kezdődnek az elődöntők, a középdöntőket és a döntőket 19 órától rendezik.

Parais István - igazgató, AGORA
"Idén hat kategóriában várjuk a világ minden részéről a versenytáncosokat, korosztályra tekintettel az ifjúsági és a legifjabb szenior kategóriáig tíztánc, world open versenyek keretében mutatják be a legjobbak, ez 100 tánco párt jelent a nevezések alapján, USA, Kanada, legtávolabbi országokig, Argentínából is érkeznek versenytáncos párosaink."