Hírek

18. alkalommal rendezik meg Szombathelyen a Faiskolai Börzét

2011. augusztus 12., 19:31

Idén nemcsak magyar, hanem külföldi kiállítók is szép számmal érkeznek. Dísznövényeket, cserjéket, örökzöldeket, faiskolai termékeket, gépeket mutatnak be a vállalkozások. A kétnapos rendezvény ma kezdődött, a szombati nyílt napra a nagyközönséget várják.

18. alkalommal rendezik meg Szombathelyen a Faiskolai Börzét

A szakmai beszélgetések alkalmával üzletek köttetnek, a cégek megismerik egymás kínálatát.

Zöldbe borult az Aréna Savaria - a csarnok ötödik alkalommal helyszíne a Faiskolai Börzének. 87 kiállító, köztük hat külföldi mutatja be termékeit. Szép számmal vannak jelen a szombathelyi és környékbeli termelők is.

A kiállítás időpontja a faiskolai termelési ciklus végéhez kötődik, ilyenkor van kész áru, amit bemutathatnak a vállalkozások. A rendezvény célja a kínálat feltérképezése, az újdonságok megismertetése és persze az üzletkötés, a kereskedelmi forgalom élénkítése.

Nagy lehetőségek rejlenek az ágazatban - mondta el nyitóbeszédében a vidékfejlesztési államtitkár, épp ezért az Új Magyarország Fejlesztési Terv 2013-ban induló újabb ciklusában a támogatandó tevékenységek között lenne a helye. Egy hektár terület két főállású munkaerő alkalmazására ad lehetőséget, így a foglalkoztatási potenciál nagyobb, mint más mezőgazdasági kultúrákban.

Holnap nyílt nap lesz, ahová a nagyközönséget várják. Bár vásárolni nem minden standon lehet, a kertészek szívesen adnak tanácsot a növényekkel és kertépítéssel kapcsolatban.