Hírek

150 millió forint jutott idén a szombathelyi oktatási intézmények felújítására

2014. szeptember 12., 19:54

Az építkezéseket, karbantartási munkákat jórészt a nyári tanítási szünet alatt végezték el. A fejlesztéseket a Váci-iskolában, sajtótájékoztatón összegezték a városvezetők.

150 millió forint jutott idén a szombathelyi oktatási intézmények felújítására

Itt a Reguly-iskolában parkettát csiszoltak a nyáron, valamint a tetőt is javítani kellett. Az Aranyhíd Központ iskolaépületében a földszinti vizesblokkokat újították meg. A képek a munkálatok idején készültek. Az Oladi-iskolán  az északi homlokzat is megújult. Ez pedig már a fiúvécé a Váci-iskolában. Két vizesblokk újult meg. Az építkezések lezárásaként zenés ünnepséget tartottak pénteken.

„Adjon az isten fényeket, temetők helyett életet.”

A városi felújításokat a polgármester összegezte.

Puskás Tivadar – polgármester
„Ünnepnap van, hiszen megint fejlődött a város, fejlődött az iskola.”

A fejlesztés egy már megkezdett felújítás-sorozat része a Váciban.

Horváth Csaba – képviselő
"Korábbiakban a nyílászárók, ablakok egy részének a cseréje megtörtént, illetve a tornatermi vizesblokkok és fürdő is megújult és most idén került sor, ősszel arra, hogy megújuljanak a földszinti vizesblokkok is, 13millió forint azért nem kevés pénz és egy 33éves iskola esetében, amikor még nem volt ilyen felújítás, mindenképp szükség volt már rá.”

A Váci-iskolában vannak még tervek a további felújításokra. Például az aulában kialakított kiállítótéren kívül új galériának is örülnének az intézményben.

Németh Gábor – igazgató, Váci-iskola
„Nekem egy nagyon-nagyon régi tervem, 10éves álmom, hogy az épületet a menzával, illetve a tornatermi szárnnyal összekötő folyosót is felújíthassuk, én ezt iskola-galériának álmodtam meg, és akkor két galériánk lenne.”

A Váci-iskolában végzett fejlesztésekkel együtt, idén 150millió forintnyi karbantartási, felújítási munkálatokat végeztek el a szombathelyi önkormányzat által működtetett nevelési, oktatási intézményekben.