Hírek

Szoros futsal vereség

2018. december 19., 15:36

Nagy küzdelemben 4:3 arányú vereséget szenvedett a Haladás futsalcsapata a listavezető Berettyóújfalu ellen. A házigazda szombathelyiek a találkozó vége előtt 44 másodperccel kapták a mindent eldöntő találatot.

Szoros futsal vereség

A pontvadászat 13. fordulójában az első helyezett Berettyóújfalu látogatott a Haladáshoz. A bajnokság két élcsapata szikrázóan kemény első félidőt játszott, amelyben csupán két gól esett. A 11. percben Gál a vendégeknek szerzett vezetést, nem sokkal később pedig Hajmási gondoskodott az egyenlítésről. Térfélcserét követően viszont alaposan felpörögtek az események. A Berettyóújfalu Rábl találatával került ismét előnybe, amire a Haladás két szép góllal válaszolt. Takács okos találata után sokáig úgy nézett ki, hogy döntetlennel zárul a rangadó, ám 44 másodperccel a derbi vége előtt jött Sanchez és 4:3-as győzelemhez segítette csapatát.

Dróth Zoltán - futsaljátékos, Kútház-Haladás VSE
“Nehéz ilyenkor pozitívnak lenni, pedig annak kell lenni, mert azért tele van külföldivel, több válogatottal az ellenfél. Azért kihúzhatjuk magunkat és büszkék lehetünk erre az eredményre. De az emberben az van, hogy kikapott és nem jó így az ember szájíze. Sajnálom, hogy így alakult, de menni kell és csinálni tovább.”

A két csapat pár nap leforgása alatt kétszer is összemérte tudását. A Berettyóújfaluban rendezett derbi 1:1-es döntetlenre végződött, míg Szombathelyen minimális különbséggel Trencsényiék nyertek. Azaz a két gárda tudása, játekereje nagyjából hasonlónak mondható.

Trencsényi János - futsaljátékos, MVFC Berettyóújfalu
“Mind a két meccs kiélezett volt. Kíváncsi leszek majd rá, hogy a Veszprém és a Dunaújváros hogyan fog teljesíteni még az elkövetkezendőkben. De tényleg én is azt gondolom, hogy ez a négy csapat, ami kiemelkedik a mezőnyből.”

A Haladás vereségének köszönhetően továbbra is a tabella negyedik helyén áll. A vasiak legközelebb december 20-án csütörtökön az utolsó előtti pozíciót elfoglaló BME otthonában lépnek pályára. A két csapat októberi összecsapását a szombathelyiek 8:4-re nyerték meg.