Hírek

Rászoruló gyerekeknek gyűjtöttek a Derkovits-iskolában

2018. december 19., 15:39

Főként játékokat és ruhákat gyűjtöttek az egyik szombathelyi általános iskolában a rászoruló gyerekeknek. Az angyalbatyukat a Karitász segítségével juttatják el a szegényebb vidéki családokhoz.

Rászoruló gyerekeknek gyűjtöttek a Derkovits-iskolában

A gyerekeket, a szülőket és a tanári kart is mozgósította a Derkovits-iskola, amely csatlakozott az Angyalbatyu elnevezésű kezdeményezéshez.

Móroczné Bölcskei Györgyi - tanár, Derkovits-iskola
“Nagyon sok adomány gyűlt az idén is össze, és talán a tavalyihoz képest újdonság, hogy sokkal több a társasjáték, a könyv, a játék, a baba, a faépítő, a régi mozdonyok, a plüss figurák. És reméljük, hogy ez majd a gyerekeknek még jobban kedvezni fog, és szeretetteli lesz a karácsonyi ünnepük.”

Nem először szervezett ilyen gyűjtést az intézmény. Tudatosan nevelik odafigyelésre a diákokat.

Reichert Judit - igazgató, Derkovits-iskola
“Az a világ, amiben élünk, a valódi emberi kapcsolatok kezdenek kiveszni, illetve az online tér sokkal jobban előtérbe kerül, és ezzel pedig arra szeretnénk nevelni a gyerekeket, hogy a köz iránti felelősségvállalás kialakuljon bennük, illetve a szociális kompetenciáikat is fejleszteni szeretnénk ezzel.”

Az összegyűlt ajándékokat egy adománylevél kíséretében nyújtotta át az iskola vezetése a jánosházi plébánosnak, aki 13 településen osztja majd szét a csomagokat.

Bodorkós Imre - plébános, Jánosháza
“Van, ahol esetleg a családban betegség, vagy más probléma van, és amiatt nehezebb esetleg akár az ünnepre való készület, akár a mindennapoknak a megélése. És szeretnénk így a Karitásznak a segítségével odafordulni hozzájuk, és a gyerekek által közvetített szeretetadományokat eljuttatni számukra.”

Köszönetet mondott a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nevében Tuczainé Régvári Marietta is. A szervezet saját járműveivel juttatta el az adományt a rászorulókhoz.