MNB
MNB - 2

Medicina

Kedves Nézőink! 2020. szeptember 25-e előtti videóink technikai okok miatt jelenleg csak a YouTube csatornánkon érhetőek el. Dolgozunk a probléma megoldásán. Megértésüket köszönjük.

A Medicina június 20-i adásának tartalmából

2005. június 20., 09:53
Adásunkban megismerkedhetnek azzal az új eljárással, amelyet a szülészet-nőgyógyászati osztály alkalmaz. Nemrégiben átadták a reumatológiai osztály korszerű műszercsaládját és felújított helyiségét.

Az endoszkópos beavatkozás lényege, hogy a méhbe a hüvelyen keresztül optikai eszközt vezetnek, ahol nemcsak diagnosztizálják az anatómiai elváltozásokat, - amelyek vetélést vagy gyakoribb vérzéseket is okozhatnak -, hanem eltávolítják.

Ünnepségen mutatták be és adták át a reumatológiai osztály új műszercsaládját és felújított helyiségét, amelyeket közadakozásból sikerült megvalósítani.

A koraszülöttek speciális ellátást igényelnek, amelyet a perinatális-neonatális intenzív centrumban kaphatnak meg. Ebből az újszülöttekre szakosodott intenzív osztályból összesen 22 létezik Magyarországon: hét Budapesten, a többi főbb megyeszékhelyeken.