MNB - 2
MNB

Hírek

Zsinórlabda-bajnokság óvodásoknak

2019. május 16., 15:30

Óvodásoknak szervezett zsinórlabda-bajnokságot a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola azért, hogy minél több fiatallal megismertessék és megszerettessék a játék komolyabb változatát, a röplabda sportágat. 110 kisgyermek és 30 pedagógus vett részt az eseményen, amelyet negyedszer rendeztek meg, a rossz idő miatt most zárt helyen.

Zsinórlabda-bajnokság óvodásoknak

Száznál is több kisgyerek, zömében szombathelyi óvodások vettek részt a szerdai zsinórlabda-bajnokságon az Aréna Savaria kiscsarnokában. A negyedszer megrendezett versenyt Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere nyitotta meg.

“ennek az az értelme, az a lényege, hogy a fiatalok, a gyerekek a sporthoz ragaszkodjanak, a sportnak örüljenek”

A zsinórlabda a röplabdázást előkészítő játékforma, és kifejezetten ebben a korosztályban alkalmas arra, hogy a komolyabb sportágat is megszerettesse. A labdaérzék nem árt, de nem ez a legfontosabb.

Pócza Petra - óvodapedagógus, Barátság Óvoda
“16 nagycsoportos korú gyermeket hoztunk magunkkal. Ez három csapatot ad ki. És az óvodánkban délelőttönként a sportpályánkkon gyakoroltunk erre a megmérettetésre.”

Balázsyné Süle Ildikó - óvodapedagógus, Margaréta Óvoda
“8 gyerekkel jöttünk, 10 kisgyerekkel terveztük, de sajnos betegek lettek, úgyhogy 8-an érkeztünk. Minden héten van nálunk labdajáték, amit nagyon élveznek a gyerekek. És igazából nem készültünk különösebben, ez napi rutin.”

A előkészületekben a Magyar Röplabda Szövetség, az Ovisport Alapítvány és a Tiszta Formák Alapítvány segített, a házigazda a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. volt. A ovisok komolyan vették a küzdelmet, de a szervezők odafigyeltek rá, hogy senkit ne érjen kudarcélmény.

Bedőcs Gergely - szakosztályvezető, Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola
“Egyre népszerűbb az óvodákban is már ez a játékforma, készülnek rá, igazából a játékos örömszerzés a célunk ezeknél a gyerekeknél, ennél a korosztálynál, az eredményt nem számoljuk. Egy mérkőzés, egy játék tíz percig tart, minden csapat nyolcszor kerül a parkettára, és az a lényeg, hogy mindenki jó szájízzel távozzon.”

Hosszú távon pedig az sportiskola célja, hogy később minél több mozogni szerető fiatal csatlakozzon hozzájuk.