Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Zöld óvodák, öko iskolák

Adásban volt: 2012. április 27.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Szombathelyen tartja szakmai találkozóját a Környezet- és Természetvédelmi Oktató Központok Országos Szövetségének óvodai munkacsoportja. A pedagógusok  a Szűrcsapó óvoda környezeti nevelési gyakorlatával ismerkedtek meg, és szó volt a Zöld óvodák és az Ökoiskolák hálózatának bővítéséről is. A városban négy óvoda és három iskola büszkélkedhet ezekkel a címekkel.

Saját udvari labirintusukban szaladgálnak a gyerekek a Szűrcsapó óvodában. A környezet megismerése itt az  óvodai élet szerves része. Rendszeresen kirándulnak, erdei óvodai foglalkozásokat is tartanak.

Ebben a csoportban a dalok, a versek, a mondókák és a látványos díszlet segítségével idézik meg a változatos természetet az óvodások.
Számos elismeréssel, köztük a Madárbarát és a Zöld óvoda címmel is rendelkezik az intézmény. Ez utóbbit az oktatásért és a környezetvédelmért felelős minisztériumok pályázatán nyerhetik el az óvodák.  

Mécs Csaba - elnök, Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége
"Ha valahol el lehet jól kezdeni a környezti nevelést, ahol a legfogékonyabbak a gyerekek, az az óvoda. Erre épül aztán az ökoiskola mozgalom."

Az új köznevelési törvényben is hangsúlyt kap a Zöld óvoda és az Ökoiskola program. Ezek hálózatát 2016-ig jelentősen bővítik majd, első lépésben a regionális forrásközpontok létrehozásával - hangsúlyozta előadásában a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közoktatási szakreferense, Simonyi István.

"Ezek feladata lesz, hogy támogassák a helyi Zöld óvoda és Ökoiskola programokat, és minél több intézményt próbáljanak bevonni ebbe a programba."
A projekt kiemelt célja, hogy a fiatalok körében tudatosítsa a környezet- és egészségtudatos életmód  jelentőségét. Emellett támogatja az óvodától a felsőoktatásig tartó környezeti nevelési programokat.

2012. április 27.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.


Machán Jánosné - 2012.04.29. 10:51
Nagyon jól éreztem magam ezen a rendezvényen Gratulálok az óvoda vezetőjének és valamennyi dolgozójának a jól megszerveztt és nagyon tartalmas programokért. További jó egészséget kívánok, hogy még sok ilyen rendezvényt tudjanak szervezni, és a szakmaiságukat meg tudják mutatni az ország valamennyi óvodájának.Miskolci óvodapedagógusok


műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében