Hírek

Záporoznak a karate érmek

2016. június 10., 17:15

Hét érmet szereztek a Leo Karate-do SE sportolói egy Svájcban rendezett hagyományos nemzetközi viadalon. A szombathelyi versenyzők három kategóriában is legyőzhetetlennek bizonyultak.

Záporoznak a karate érmek

Közel húsz nemzet több mint háromszáz karatékája lépett tatamira a svájci Frenkendorfban rendezett nemzetközi erőpróbán. A magyar színeket négy sportolóval képviselte a szombathelyi Leo Karate-do SE. A vasiak összesen három arany-, egy ezüst-, valamint három  bronzéremmel tértek haza a viadalról. A klub vezetőedzője, Gál Róbert ezúttal versenyzőként is részt vett a rendezvényen és a  szenior kategória formagyakorlatában a harmadik helyen végzett.

Gál Róbert vezetőedző, Leo Karate-do SE
“Nagyon meg vagyok elégedve magammal. Ez a harmadik hely reális. Nem volt esélyem előbbre végezni, mert az első és a második lényegesen jobb volt. Úgy érzem, hogy kihoztam magamból a maximumot. Erre volt elég és nagyon örültem a dobogónak. Viszont úgy vagyok vele, hogy a tanítványaimért mindig sokkal jobban izgulok, mint magamért.”

A remekül megrendezett svájci viadalon minden óramű pontossággal működött. A versenyzők szó szerint mindennel elégedettek lehettek. A szombathelyi Gál Enikő az ideálisnak mondható körülmények között két bronzérmet is nyert.

Gál Enikő versenyző, Leo Karate-do SE
“Ezt a versenyt minden évben nagyon várom, mert ilyenkor a Svájcban élő nővéremékkel is tudunk találkozni. A versenyt is nagyon várjuk, mert egyre színvonalasabb. Nagyon jó a szervezés. Mindennel elégedettek voltunk. Nagyon sokan érkeztek, nagy nemzetközi verseny és nagyon szívesen várnak már minket ott.”

A Leo Karate-do sportolói közül Takács Klaudia volt a legeredményesebb, aki mindkét versenyszámában az első helyen végzett. Nem sokkal maradt el az ő teljesítményétől Gerebics Márton, aki egy aranyérem mellett egy bronzot is begyűjtött.