Hírek

Világkupa-győzelemmel tért vissza Dévai Boglárka

2020. október 05., 15:08

Az Európa-bajnok tornász két év kihagyás után Szombathelyen, a HunChallenge Világkupán versenyzett újra.

 

Világkupa-győzelemmel tért vissza Dévai Boglárka

A hétvégén Szombathelyen rendezték a HunChallenge Torna Világkupát, melyen 15 nemzet sportolói vettek részt. Nagy várakozás előzte meg a versenyt, hiszen a koronavírus-járvány miatt legutóbb nyolc hónapja, a bakui világkupán versenyezhetett a mezőny. A szombathelyi klasszis, Dévai Boglárka jóval régebben, 2018 augusztusában versenyzett utoljára, akkor a glasgow-i Európa-bajnokságon aranyérmet nyert. A 20 éves tornász sérülések és számos műtét után hazai közönség előtt fantasztikus teljesítménnyel tért vissza, ugyanis ugrásban aranyérmet szerzett. Elsőként jutott a nyolcas fináléba, ahol magabiztos versenyzéssel, 13.950 ponttal nyerte meg a világversenyt hosszú kihagyás után.

Dévai Boglárka - tornász, Delfin SI SE
“Nagyon nehéz két éven vagyok túl. Öt műtét után volt kilenc hónap kihagyásom. Tavaly nyáron kezdtem el újra az edzéseket, aztán tavaly év végén volt az ötödik műtétem, tehát 2020 januárjában tudtam újra elkezdeni az edzéseket. Aztán jött a karantén, ami miatt nem tudtam visszatérni. Két év két hónap után volt ez a visszatérő versenyem és nagyon örülök, hogy végre kimondhatom azt, hogy visszatértem. Tényleg nagyon boldog vagyok, hogy idáig eljutottam ilyen két év után.”

A nőknél nyolc, a férfiaknál hét döntős helyezéssel zárt a magyar csapat az Aréna Savariában. A 15 finálés magyar tornász sporttörténelmi siker, hiszen hazai rendezésű világkupán még soha sem volt ilyen sok magyar döntős.