MNB - 2
MNB

Hírek

Vereséggel zárta a 2020-as évet az SZKKA

2021. január 04., 21:24

A szombathelyi lányok az MTK-tól kaptak ki hazai pályán a női NB I-ben.

 

Vereséggel zárta a 2020-as évet az SZKKA

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I-es csapata az MTK együttesét látta vendégül a 2020-as év utolsó bajnokiján a K&H Ligában. Virág Noémi lőtte a találkozó első találatát, de aztán gyors gólokkal fordítani tudott a fehérmezes MTK. A szombathelyiek jól használták ki az emberelőnyös helyzeteket, így többször is egyenlítettek az első félidő elején. Azonban nem tudtak mit kezdeni a vendégek gyorsindításos akcióival, lassan rendeződtek vissza, ezért a folytatásban mindig ellépett 1-2 góllal a fővárosi együttes. Az első játékrész utolsó tíz percében néhány elhibázott támadás miatt már öt találattal is elhúzott az MTK, de a szünetre sikerült felzárkózni, így 18-14-es vendég vezetéssel vonultak a csapatok az öltözőbe.  

A második félidőt is az MTK kezdte jobban, az SZKKA nem tudta csökkenteni a különbséget, sőt, a vendégek rövid idő alatt 7 gólra növelték előnyüket. A folytatásban felváltva estek a gólok. A Szombathely hiába szerzett több szép találatot, az MTK-nak mindig volt villámgyors válasza. Sok hibával játszott a hazai csapat, a meccs végéhez közeledve már 8 góllal is vezetett az MTK. A hajrában egy nagy rohammal csökkentette tetemes hátrányát az SZKKA. Három gólra tudta lefaragni a különbséget, a végeredmény 35-32 az MTK javára.

Marosán György - vezetőedző, Hungast-SZKKA
“Elnézést kérek mindenkitől, most én ülök itt, ez a kötelességem. Sajnálom, hogy nem voltak szurkolók, viszont örülök, hogy ezt nem nézték végig a nézőtérről. Ezt helyre kell hozzuk. Nem a két pontot, mert ki lehet kapni az MTK-tól, jó csapat, de ezt a mentalitást helyre kell hozni és ezt el fogjuk kezdeni már holnap.”

Az SZKKA pénteken az Alba Fehérvár vendégeként játszik rangadót az NB I-ben.