Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Vépen rendezték meg az idei országos mezőgazdasági tanulmányi versenyt

Adásban volt: 2019. április 10.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Öt éve már nemcsak a mezőgazdasági szakmunkásoknak, hanem az ágazat gépésztechnikusainak is szerveznek országos szakmai tanulmányi versenyt, az idei döntő Vépen volt. A legjobb kilenc diák számára a dicsőség mellett praktikus haszna is van a jó helyezésnek: ők a technikusi vizsgák alól is mentesülnek.

Ünnepélyes hangulatban várta a 18 döntős fiatal a szerdai eredményhirdetést. A gödöllői írásbeli, valamint a kétnapos vépi szóbeli és gyakorlati forduló után már csak az oklevelek és kupák átadása volt soron.

Majoros Ferenc - elnök, versenybizottság
“A legfontosabb vagy talán a legnehezebb része az a szántás, a gépek üzemeltetése. Aztán van egy fémmegmunkálás rész, illetve van egy traktor és munkagép kapcsolat, illetve ezeknek az ellenőrzése.”

A technikustanulókat Ágh Péter országgyűlési képviselő is köszöntötte. A házigazda idén a vépi iskola volt, ahol egyszerre készültek a verseny lebonyolítására és saját tanulóik szereplésére.

Hollósi Éva - igazgató, AM DASzK Vépi Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
“Az, hogy a gyakorlati feltételeket maximálisan biztosítani tudjuk, a szóbeli vizsgának a feltételrendszere is maximálisan rendelkezésre álljon, ez nagyon nagy munkát jelent. Azt kell mondjam, hogy látszott az összefogás az iskola kollektívája és a diákok között.”

Az értékelő beszédekben elhangzott, hogy nagy reményekre ad okot a mezőny teljesítménye. A legtöbben olyan eredménnyel zárták a szóbeli és gyakorlati megmérettetést, amellyel egy technikusi vizsgán jelest érdemelnének. Az első kilenc helyezett ráadásul mentesül a technikusi vizsga alól. Ennek a kiskunfélegyházi győztes is örül, aki eleinte szakmunkásnak készült, de a sikeres tanulmányi eredmények után meggondolta magát.

Hunyadi Ármin - Mezőgadasági Szakképző Iskola, Jánoshalma
“A szakmunkásképzőben úgy sikerült vizsgáznom, hogy a szakma kiváló tanulója versenyen szintén első helyezést értem el. Aztán úgy éreztem, hogy itt nem állhatok meg. Elmentem érettségizni, érettségi után pedig jött a technikusképzés. Úgy éreztem, hogyha az ment, akkor ezt most mindenképp meg kell próbálni, és hát ugye egy hónappal előbb végeztem most az iskolában. Ez most nagyon fontos szempont, mert lehet menni a határba dolgozni.”

Az első három helyezett az oklevél és a kupa mellé a jövő heti Agrár Szakma Sztár budapesti záróünnepségére is meghívást kapott.

2019. április 10.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében