Hírek

Vép és Nemesbőd között 3 km-es útszakasz rekonstrukciója készült el

2020. szeptember 18., 14:33

Megújult a Vépet Nemesbőddel összekötő 8445-ös számú út. A csaknem 3 km-es szakaszt a Magyar Falu Programban hozták rendbe mintegy 500 millió forintból. A beruházás javítja a település megközelíthetőségét.

Vép és Nemesbőd között 3 km-es útszakasz rekonstrukciója készült el

Régóta váratott magára a vépi Szent Imre utcától az M86-osig húzódó útszakasz felújítása. A település sikeresen pályázott a Magyar Falu Programban, így tavaly megkezdődhetett a munka.

Teljes burkolatcsere történt, rendbe hozták a padkát, új táblákat telepítettek, és felfestették az útburkolati jeleket. A beruházó a Magyar Közút volt, a fejlesztés határidőre elkészült.

Böröcz Miklós - igazgató, Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei Igazgatósága
"Hat méter széles burkolattal épült, maga a technológia abból állt, hogy egy 15-20 cm-es réteget marással eltávolították, és ott helyben remix technológiával, cementtel összekeverve visszaterítették, és erre építettek három réteg aszfaltot."

A vépiek ezen az úton közlekednek az M86-os felé. A csomópontépítéskor egy 600 méteres szakasz már elkészült, most a maradék 2,6 km újult meg, aminek a harmada belterületen húzódik, így a településkép is javult.

Kovács Péter - polgármester, Vép
"Nagy előny ez az út mellett lévő mezőgazdasági vállalkozások számára, de a bentlakók számára is, hiszen jóval csendesebb, békésebb lett az átközlekedés ezen a szakaszon."

A Magyar Falu Programban 5000 fő alatti lélekszámú települések pályázhatnak. Jövőre közel 300 milliárd forint lesz a keretösszeg.

Ágh Péter - országgyűlési képviselő
"A Magyar Falu Programban a választókerületünkben több mint 70 település érintett, nagy lehetőséget jelent mindez, az elmúlt években több milliárd forint fejlesztési forrás érkezett így a vasi kistelepülésekhez. Ezekre a beruházásokra hazai forrásból kerülhet sor, így péládul út- és járdafelújítás, orvosi rendelő felújítása, közterületi eszközök igénylése történhet meg, és még számos olyan dolog, amire a kistelepüléseknek saját költségvetésükből eddig nem volt forrás."

Vépen jelenleg több mint egymilliárd forint értékű fejlesztés zajlik: bölcsőde épül, és már tervezés alatt van a Szombathelyig vezető kerékpárút is.