Hírek

Vendégekre várva

2020. május 18., 16:53

Folytatódik az enyhítés, a mai naptól már beltéren is leülhetnek a vendégek az éttermekben, kávézókban. A felszolgálok maszkban és kesztyűben dolgoznak. A legtöbb helyen kevesebb asztallal, az egészségügyi előírásokat, ajánlásokat szigorúan véve fogadják a vendégeket.

Vendégekre várva

Németh Dániel
“Az asztalok elrendezésénél szigorúan betartjuk a másfél 2 méteres távolságot, hogy a vendégek megőrízzék a biztonságukat.”

Bár a március óta fennálló szigorítások anyagilag a legtöbb vendéglátósnak nagy kiesést okoztak, vannak, akik optimistán várják az újraindulást.

Németh Dániel - társtulajdonos, Daniels’s Kitchen
“Próbáltuk túlélni ezt a kis időszakot. Inkább szomorkodás helyett megpróbáltuk azt, hogy fejlesszük magunkat, minél több új termékkel várjuk majd a kedves vendégeket, azt mondom, például nagyon új dolog lesz a kovászos kenyér, amit elvitelre is tudnak vinni a vendégek.”

A szállodák a veszélyhelyzetben is fogadhattak volna vendégeket, de a gyakorlatban február végétől folyamatosan mondták le a vendégek a foglalásokat, így sok helyen szünetelt az üzemeltetés. A pozitív változásokat most kezdik érzékelni.

Tóth Eszter – igazgató, Artist boutique hotel
„A határnyitással bízunk benne, hogy azért június, július, augusztusra a vendégek száma is megnő. Most ebben a májusi időszakban az elmúlt hétvégén volt egy-egy vendégünk, egy-egy belföldi vendégéjszaka, akik többnyire átutazóban vagy rokonlátogatáson voltak a városban.”

Az enyhítések bátrabbá teszik az embereket, a szállodák pedig készülnek, hogy az előírásoknak megfelelően fogadhassák a vendégeiket, és figyelembe veszik az egyedi kéréseket is. Sok esetben a digitalizáció is előmozdítja a higiéniai szabályok betartását.

Tóth Eszter
„Nincs szükség az ajtóra kiakasztható akár ne zavarj vagy pedig takarítást kérek táblára, hanem ezeken a felületeken tudja jelezni a szobaasszonynak, hogy éppen mit szeretne.

Az ilyen kisebb szállodák előnye, hogy a vendégeket képesek szinte teljesen elszeparálni egymástól, a közösségi tereket nem használják és a svédasztal helyett az a la carte étkeztetést részesítik előnyben.