Szombathelyi Televízió a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja
          Hírlevél:      
• név • email cím
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Vekerdy Tamás a Bartók Teremben

Adásban volt: 2017. április 14.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Pedagógusoknak és érdeklődőknek beszélt a művészetek kellő súlyú oktatásáról Vekerdy Tamás a Bartók Teremben. A neves pszichológus előadása annak a programnak a része volt, amelyet a Bolyai-iskola szervezett a gyakorlóiskolák képviselőinek, és amelynek az összművészetek volt a központi témája.

A továbbtanuláshoz kellő ismeretek mellett az érzelmi intelligenciát fejlesztő tantárgyakra is szükség van a gimnáziumokban, hogy az innen kikerülő gyerekek később teljes életet élhessenek. Erről is szó volt azon a pódiumbeszélgetésen, amelyre a téma szakértőjét hívta meg a gyakorlóiskolaként is működő szombathelyi Bolyai korábbi igazgatója.

Károly Frigyes - ny. igazgató, ELTE Bolyai-iskola
“Azok az iskolák, akik a magyar pedagógusképzésnek a műhelyei, és az első lépéseket itt teszik meg a jövendő tanárok, példát mutassanak arra, hogy mi a fontos az iskolában. Hogy nemcsak az ismeret, hanem igenis nagyon fontos, legalább ennyire fontos az érzelmi oldal, aminek a legjobb letéteményese a művészet.”

A 11. és 12. évfolyamon már bevezették a Művészetek elnevezésű komplex tantárgyat, és a szombathelyi tapasztalatok jók: filmek, színdarabok készülnek ezeken az órákon. A szakértő szerint azonban ez kevés, átfogóbb változásra lenne szükség - hangzott el.

Vekerdy Tamás - pszichológus, író
“Teljes értékű közismereti sáv, ugyanolyan súlyú teljes értékű művészeti sáv - hangsúlyozom, ugyanolyan súlyú, s óraszámú. És ugyanolyan súlyú és óraszámú cselekvés, performációs sáv, vagyis kézimunka, kézművesség, mezőgazdaság, ipar, szociális munka satöbbi. A három együtt adna ki egy normálisan működő iskolastruktúrát.”

Vekerdy Tamás nagy sikerű előadást tartott szombathelyi pedagógusoknak az élményszerű, örömöt adó iskoláról, az ember megismerésének fontosságáról, de még a kamaszokhoz is használati utasítással szolgált.

2017. április 14.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében