Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Véget ért a 38. Savaria Kupa

Adásban volt: 2019. augusztus 15.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A nemzetközi női röplabda torna utolsó játéknapján a magyar válogatott csak megnehezíteni tudta Szlovénia legjobbjainak a dolgát, megverni őket azonban nem sikerült, így délnyugati szomszédaink zártak a harmadik helyen, megelőzve a mieinket.

Már az első szett szoros játékot hozott. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, 2-3 pontnyi lépéselőnyben azonban a magyarok voltak. A játszma derekán sikerült átvennie a vezetést a szlovéneknek és onnantól folyamatosan náluk volt az előny. Elképesztő labdamenetek tarkították a találkozót, amelyek többségéből szomszédaink jöttek ki jobban, akik sok esetben a szerencsével sem álltak hadilábon. Az első szettet végül Szlovénia nyerte 25:23-ra. A forgatókönyv a folytatásban sem változott, egyre meggyőzőbb játékot nyújtottak Alessandro Chiappini lányai. Szépen lassan kezdett magára találni a hazai alakulat és Liliomék előtt felcsillant az egyenlítés lehetősége. Ehelyett azonban Szlovénia ismét tetemes előnyre tett szert, és végül magabiztosan hozta 25:18-ra a második szettet is. A 3. játékrész sem hozott újdonságot, csak fellángolásai voltak eleinte a mieinknek, majd erőt véve magukon sikerült egyenlíteniük. Ebből a fordulópontból azonban ismét a szlovének jöttek ki jobban és meggyőző fölénnyel hozták az utolsó szettet is 25:19-re, megszerezve ezzel a harmadik helyet.

Jan De Brandt - magyar válogatott szövetségi kapitánya
"Nagyon erősen játszottak ellenünk a szlovének, leginkább a szerváikban látszott ez meg, támadásainkba most több hiba csúszott. Összességében mindent megkaptam ettől a kupától, amire számítottam, nagyon jó volt, hogy az egész csapat játszott, így legalább láthattam, hol vannak a gyengeségeink, hol kell még erősíteni a csapaton. Most kicsit pihenünk, visszaveszünk az edzésekből és majd az EB-n robbantunk."

Bokorné Liliom Rita - magyar válogatott röplabdázó
"Nagyon nagy a lelkesedés, fiatal a csapat ténylegesen úgymond össze kell kovácsolódni, és ez a nyár pont annak adott lehetőséget, hogy nagyon sok meccset játszottunk, más variációkban, hogy álltunk fel, így álltunk fel, úgyhogy szerintem az Európa-bajnokságra a legütősebb csapatunkat fogjuk hozni."

Az első helyen végül a franciák végeztek, megelőzve a görögöket és a szlovéneket. (36:58-) A torna legértékesebb játékosa pedig a francia válogatott játékosa, Christina Bauer lett. (37:47-) Magyarország augusztus 23-án Észtország ellen vívja meg első Európa-bajnoki mérkőzését Budapesten.

2019. augusztus 15.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében