Hírek

Vége a fűtési szezonnak

2020. május 19., 19:08

Május 15-én véget ért a fűtési időszak, de a pénteki határidőt követő hétvégén hűvösre fordult az idő, így a távhős lakásokban több lakóközösség is kérte a fűtés meghosszabbítását.

Vége a fűtési szezonnak

A fűtési szezont követő hónapokban lehetőség van olyan munkák elvégzésére, amikhez le kell szerelni a fűtótesteket. Ilyenkorra érdemes időzíteni például a fűtéskorszerűsítést, a radiátorcserét, de a festésre is ez a legalkalmasabb időszak.

Kocsis Tóth Ildikó - sajtóreferens, Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.
Hogyha vannak felrakva elzáró szelepek alulra és felülre, akkor a radiátor levehető úgy is, hogy az épület fűtési rendszerét nem érinti ez a munkálat, de ha nincsenek ilyen elzárók, akkor szükség lehet arra, hogy a fűtési rendszerből a vizet leengedjék, amíg ez a munka zajlik. A vízleengedést csak a Távhő tudja megtenni, tehát ezt a Távhőtől kell megrendelni.

A víz leengedését a szomtav.hu oldalról letölthető formanyomtatványon kérhetik az ügyfelek. Ezen kell bejelölni azt is, hogy milyen időpontban szeretnénk a rendszer ürítését, majd alá kell íratni a közös képviselővel, és így kitöltve emailben eljuttatni a szolgáltatóhoz. Az időpont egyeztetése után nincs akadálya a munkák megkezdésének. A Távhőszolgáltató azt javasolja, hogy a lakók lehetőleg egyeztessenek és találjanak közös időpontot a munkákra.

Kocsis Tóth Ildikó - sajtóreferens, Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.
Nagyon fontos azt is tudni, hogy a fűtési rendszereknek nem tesz jót, hogyha sűrűn leengedjük, ha sokszor van víz nélkül a rendszer, tehát érdemes a lakótársakkal egyeztetni, és a nyár folyamán együtt megcsináltatni ezeket a munkákat, akkor csak egyszer kell kérni ezt az ürítést-töltést és a díját is szétosztjuk a kérők között.

A távhőszolgáltató a munkák megfelelő ütemezése érdekében azt kéri, hogy lehetőleg ne a nyár utolsó heteiben, hanem minél előbb forduljunk hozzájuk, miután a fűtésszerelővel egyeztettünk, hiszen a munkát augusztus 31-ig be kell fejezni, azt követően a szolgáltató már a következő fűtési szezonra készül.