Hírek

Védőnők képzését támogatta a város

2021. február 18., 13:52

Gesztusértékű segítséget nyújtott a Szombathely területén dolgozó védőnőknek a város önkormányzata: az éves továbbképzéseket szervező szakmai szervezet tagdíját vállalták át tőlük az idei évben. Bár az utóbbi időben több ütemben is emelkedett a védőnők fizetése, az az átlagkeresethez képest még mindig alacsony. A továbbképzések költségének jó részét pedig továbbra is maguknak kell állniuk. A szombathelyi önkormányzat azzal, hogy támogatta a városban dolgozó 38 védőnőt, biztosította számukra a hozzáférést a fejlődésüket segítő hasznos szakmai programokhoz.

 

Védőnők képzését támogatta a város

Kismamát fogad a Fogarasi úti körzeti rendelőben Süle Mónika védőnő. A rendszeres tanácsadással segítik a szülés előtt álló kismamákat valamint az anyukákat, kisbabákat.

Minden védőnőnek rendszeresen részt kell vennie továbbképzéseken, öt évente pedig meghatározott pontszámot kell megszerezniük, hogy dolgozhassanak. Ezeknek a továbbképzéseknek a költségeit jórészt maguknak kell állniuk.  

Bodorkós Gerda - védőnő, a Magyar Védőnők Egyesülete szakosztályvezetője
“A Magyar Védőnők Egyesülete szervezi az akkreditált továbbképzéseket. Ez az egyesület 1991-ben alakult meg, tehát az idén lesz 30 éves. És országosan továbbképzéseket szerveznek, illetve évente minimum 8 olyan továbbképzés van, ahol a tagok részt vehetnek ingyenesen vagy nagyon kedvező árak mellett.”

38 aktívan dolgozó védőnő van Szombathelyen, nekik fizette ki a város az idei egyesületi tagdíjat. A jelképes összegű támogatást jelzésértekűnek szánták, hogy értékelik az elvégzett munkájukat.  

László Győző - alpolgármester
“Kiemelkedően fontos és jó színvonalú az a munka, amit védőnőink végeznek a városban. Különösen igaz ez a COVID 19-es járvány idején. Nem volt ez egy egyszerű év számukra. Ez egy apró hozzájárulás a város részéről, de azt gondolom, hogy mindenképpen fontos mutatni, hogy mennyire fontos a az ő munkájuk, és hogy ezeken a szakmai fórumokon részt tudjanak venni.”

A tagsággal egy szakmai folyóirat-előfizetés is jár a védőnőknek, és bizonyos szolgáltatásokat is kedvezménnyel vehetnek igénybe.