Hírek

Vasivíz szakmai konzultáció

2017. január 19., 19:55

Regionális szakmai konzultációt szervezett a Vasivíz Zrt. Szombathelyen a helyi, valamint a szomszédos megyék vízműves szakemberei számára. A vasi víz- és csatornaszolgáltató nagy hangsúlyt fektet arra, hogy munkatársai naprakész ismeretekkel rendelkezzenek. A képzést a Magyar Víziközmű Szövetség támogatásával valósították meg.

Vasivíz szakmai konzultáció

Harminc vízműves szakember érkezett a VASIVÍZ ZRt. konzultációjára, amelyet saját munkatársaik mellett a Soproni és az Észak-Zalai vízművek dolgozói számára szerveztek a szombathelyi Szennyvíztisztító Telepen.

Kohuth Viktor - vezérigazgató, Vasivíz Zrt.
“Itt szó van a közműves vízellátás, illetve a csatornázás jogi ismereteiről, az Eu-ban megjelenő követelményekhez passzítást is beletettük ebbe a szakmai konzultációba, illetve az időszerű közműszolgáltatásnak az előírásait.”

A szakmai konzultáció gondolata egy éve vetődött fel az Országos Hydrológiai Társaság ülésén, a megvalósításban a Magyar Víziközmű Szövetség támogatta a VASIVÍZ ZRt.-t. A szakemberek felkészítésében pedig a bajai Eötvös József Főiskola vállalt főszerepet.

Melicz Zoltán - rektor, Eötvös József Főiskola
“A képzés elsődleges célja az, hogy a kollégák tudását felfrissítsük, talán új elemekkel bővítsük. Ez mindenki számára fontos, aki a gyakorlatban dolgozik a víziközmű-szolgáltatásban.”

A konzultáció résztvevői a technika és a tudomány fejlődéséhez igazodó naprakész tudást szerezhettek, emellett szakmai kérdésekre is választ kaphattak.

Kovács István - ivóvíz-ágazati művezető
“Én 5 éve dolgozom ennél a cégnél. Azt gondolom, hogy minden ilyen oktatás alkalmas arra, hogy az ismereteinket felújítsuk. Nyilván mindig hallunk új dolgokat, ezek jó dolgok.”

A VASIVÍZ ZRt. nagy hangsúlyt fektet dolgozói továbbképzésére. Nemrég például 21 munkatársuk szerezhette meg a víz- és csatornamű-kezelő szakmát a Herman Ottó Szakképző Iskolával közösen szervezett OKJ-s tanfolyamon. A társaság a villanyszerelő és informatikai duális szakképzés gyakorlati képzőhelye is.