Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Vasárnap estig marad Szombathelyen az ország egyik legnagyobb utazó cirkusza

Adásban volt: 2018. április 6.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A csütörtöki premier előadás közben szentelték fel a társulat új sátrát - ez nagyobb a réginél, ráadásul a magyar zászló színeit hordozza. Az eseményre Lentiből érkezett plébános.

Afrikai oroszlánokkal és bengáli tigrisekkel indult a nagyszabású este: a Hungária Nagycirkusz több tucatnyi egzotikus állatot hozott el a szombathelyi közönségnek. Ezek jól tápláltak, nemzetközileg elismert idomárok foglalkoznak velük nap mint nap.

“Átöltözünk hétköznapi emberré, és folytatjuk a munkát az állatoknál, igyekszünk nagyon tisztán tartani az állatokat, karámokat, oda kell figyelnünk.”

A cirkusz a jótékonyságra is nagy hangsúlyt fektet. Több tucatnyi gyermeket invitáltak a műsorra, köztük autistákat, szociálisan és más hátránnyal küzdő gyermekcsoportokat. A Szombathelyi Televíziónak köszönhetően pedig a Vas Megyei Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Gyermekotthon lakói közül is többen megnézhetik az előadást. Az igazgató hangsúlyozta, hogy az oktatásba mindinkább bevonják a cirkuszt, hiszen a többi közt a fizika, biológia és más tudományok alapjait itt közvetlen közelről megfigyelhetik a gyerekek  - talán könnyebben meg is jegyzik, mint egy normál tanórán. Most a helyszín is új.

Ádámné Wertheim Liliana Carmen - igazgató, Hungária Nagycirkusz
“A mai premier előadáson szerepelünk először a vadonatúj cirkuszi sátrunkban, amely egyenesen Olaszországból, a gyárból érkezett, szokásainkhoz híven felszenteltetni ezt pappal, hogy szerencsések legyünk vele, ugyanis ez jelenti nekünk a kenyeret.”

Ezeket a produkciókat már az új sátorban láthatta a nagyérdemű. A réginél nagyobb, 1500 fős közönséget befogadó helyszínt most avatták fel, még meg is szentelték a sátort. Lentiből érkezett az atya, aki a porondon áldotta meg az új, palota formájú helyszínt. Ő egyébként nagyra becsüli a cirkuszművészetet.

Ipacs Bence - plébános
“Nagyon nehéz életet élnek, nagyon nehéz körülmények között, és sokszor nagyon veszélyes életet is - az előbb itt a kolumbiai művészek sok méter magasban nagyon nehéz trükköket mutattak be - hát, rájuk fér az, hogy a Jóisten áldása is ott legyen, hogy ebben a sok nehézségben legyen valami segítségük az égiektől is.”

Idén a családok évét ünnepeljük, ehhez is csatlakozott a Hungária Nagycirkusz is: számos kedvezménnyel várják a nagycsaládosokat.

2018. április 06.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében