Hírek

Vasárnap délutánra megtelnek a Fő téri szemetesek

2020. december 14., 21:19

Hiába nincs karácsonyi vásár a Fő téren, hétvégenként rendre megtelik emberekkel a városközpont. Gyerekes családok, párok, ismerősök találkoznak, sétálgatnak, és sokan enni- és innivalót is vesznek a nyitva tartó vendéglátóhelyeken. Vasárnap délutánra rendre megtelik minden szemetes, amit csak hétfőn reggel ürítenek.

 

Vasárnap délutánra megtelnek a Fő téri szemetesek

Nézőnk küldte ezeket a felvételeket, aki telefonjával azt videózta le, hogy estére szinte az összes Fő téri szemetes megtelt. A legtöbben ugyanis nem csak sétálni jönnek, hanem a nyitva tartó helyekről elvitelre magukkal hozott ételeket és italokat is elfogyasztják. Rengeteg műanyag pohár, papír zacskó van mindenfelé, sokkal több mint általában.

Délelőtt már a Joskar Olán ürítette a szemeteseket a SZOVA kisebb hulladékgyűjtője. Hajnalban ezzel a géppel járták végig a városgazdálkodás munkatársai a Fő teret és takarították el a vasárnap délután összegyűlt szemetet. A hét hat napján egy külön hulladékgyűjtő kocsi érkezik a Fő térre, de vannak kézi szemétszedők is, akik ha megtelik a gyűjtő, üríteni tudják azt.

Hétköznap emiatt nyoma sincs teli kukáknak.

Jusits Bálint - hulladékgazdálkodási igazgató, SZOVA Zrt.
“Vasárnap folyamán délután 14 órakor az utolsó kollégánk befejezi a műszakját és az addig összegyűjtött hulladékot elszállítja a Fő térről. Ami onnantól másnap reggel hat óráig a Fő téren keletkezik az sajnos itt kell, hogy maradjon. Az önkormányzattal kötött szerződés szerint ugye azokat már csak hétfőn tudjuk elszállítani.”    

A SZOVA szakembere arról is beszélt, hogy ha még a szél is fúj, akkor az a belváros egy részét telefújja a kihulló vagy eldobált szeméttel. Ezért arra kérik a Fő téren sétálókat, hogy a belvárostól kicsik arrébb, kevésbé telített helyen dobják el a náluk lévő szemetet.