Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Vas megyei TOP 100

Adásban volt: 2018. december 5.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Hatodik alkalommal jelentette meg a Vas Népe és a Mediaworks a TOP 100 kiadványt, amely a megye legeredményesebb vállalatait rangsorolja egyebek mellett nettó árbevétel és foglalkoztatás szempontjából. Ebből kiderül, hogy nem történt változás az élbolyban tavalyhoz képest, és tovább nőtt a megye gazdasági teljesítőképessége.

Közel 5 százalékkal magasabb nettó árbevételt produkált 2017-ben a megye száz vezető vállalata együttesen az előző évhez képest, és csaknem 2 százalékkal nőtt a termelési érték Vasban.

Fekete Attila - igazgató, NAV Vas megyei Adó- és Vámigazgatóság
"Több mint 17 százalékos belföldi forgalom, nettó árbevétel-növekedés figyelhető meg, s mintegy 3 százalékos export árbevétel-növekedés. Azt gondolom, hogy a belső kereslet, azon belül a szolgálatás és az építőipar hajtja a megye gazdaságát."

A megye gazdasága évek óta növekedési pályán halad, a teljesítmény-gyarapodás meghaladta az uniós átlagot - fogalmazott Harangozó Bertalan kormánymegbízott a TOP 100 kiadvány bemutatóján. Puskás Tivadar arról beszélt, hogy 2010 és 2018 között közel duplájára nőtt Szombathely iparűzési adóbevétele.

Puskás Tivadar - polgármester
"93-94 százalékos fejlődés, ez önöknek köszönhető. Köszönjük azt a teljesítményt, amit nyújtanak. Enélkül senki, egyetlen település sem lenne képes fejlődni."

A TOP 100 kiadvány a társaságiadó-bevallások alapján készült elemzéseket adja közre, rangsorolva a legeredményesebb vállalkozásokat. Idén 8 új cég is a listára került.

Németh Balázs - megyei üzletszervezési vezető, Mediaworks Hungary Zrt.
"Alapvetően a cégeknek szól, mélyebb elemzést nyújt számukra arról, hogy a megyei tendenciák hogy alakulnak, és le tudják vetíteni a saját működésükre, a saját modelljükre. Figyelembe tudják venni, hogy egy-egy vállalat milyen fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban, és nyilván büszkévé is teheti őket, hogy bekerülhetnek egy ilyen listára."

A legjobban teljesítő vállalatok között nincs jelentős változás, ezúttal is a nagy jármű- és elektronikai ipari cégek a legeredményesebbek. Nettó árbevétel tekintetében tavalyhoz hasonlóan a Schaeffler Savaria Kft. áll az élen, amely bevételeit és foglalkoztatotti létszámát is növelni tudta tavaly. Második az Aptiv Services Hungary Kft., harmadik az Epcos Elektronikai Alkatrész Kft., negyedik a BPW-Hungária Kft.

Mándli Péter - ügyvezető igazgató, BPW-Hungária Kft.
"Abszolút pozitívnak tekintjük a 2017-es évet, sikerült újra növekednünk mind árbevételben, mind foglalkoztatottak létszámában, úgyhogy örömtelien tekintünk vissza erre az évre."

A felszólalók optimistán beszéltek a kiadványban szereplő adatokról, a megye gazdasági teljesítőképességéről, de megemlítették a munkaerőhiányból adódó gondokat is.

2018. december 05.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében