Hírek

Városi Gólyaavató

2020. február 21., 14:09

Mintegy 800 diák mutatta be produkcióját a gólyaavató ünnepségen, csütörtök este az AGORA Művelődési Sportházban. A rendezvény legfőbb célja a jó közösség kialakítása.

Városi Gólyaavató

Immáron 9. alkalommal rendezte meg a szombathelyi diákönkormányzat a  kilencedik osztályosok számára a gólyaavató ünnepséget, amelyen produkciókat mutathattak be az iskolájukat képviselő osztályok és 12 feladatban  az ügyességüket is összemérhették.

Asboth Flóra Luca, Lippai Veronika  - Kanizsai Dorottya Gimnázium
“Nagyon jó a hangulat, most a feladatot csinálják a csapatok, mi a Gandalfot, a Gyűrűk urát húztuk ki, tehát a Gandalf volt, akit meg kellett formálnunk.
Ez egy jó összekovácsoló erő?
Nagyon, Nagyon. Rengeteget próbáltunk, ott is már összekovácsolódott a csapat, meg itt is nagyon szerintem.”

A gólyaavató bulin azok az osztályok képviselhetik az iskolát, akik első körben iskolájukon belül győztek az úgynevezett mazsi bulin.

Simonné Baranyai Zsuzsanna- osztályfőnök, Nagy Lajos Gimnázium
“Előzetesen két héttel ezelőtt kaptuk meg a feladatokat vagy három, a Star Wars volt a témánk és egy műsort kellett készíteni, egy 5-6 perces műsort, illetve himnuszt írni és zászló készítés volt ezen kívül.”

A szervezők kreatív finomságokkal készültek a zsűri tagjainak, akik  között volt színész, fotós, újságíró, sportoló és még az egyház is képviseltette magát.  

Pete Polgár Máté - atya- Szentkirályi plébánia
“A kreativitás, az ötletesség, a lendületesség gondolom ezek minden képpen szerepet játszanak és eddig és nem csalódtunk, mindenki a maga képességeit bevetette, nagyon-nagyon színvonalas estét adtunk, ország-világ megnézheti, milyen egy nagyszerű élményben van itt részünk Szombathelyen. ”

A gólyaavatón 10 iskola kilencedikesei szórakoztak  együtt kulturált keretek között, akik más rendezvényeken is szívesen vállalnak szerepet.

Németh Csenge - diákpolgármester
“Ez kívül számos programunk van, idén volt az ice day vagy a halloween napunk is volt már, és számos jótékonysági akcióval is készülünk.”

Az idei gólyaavató buli győztese ismét a Bolyai János Gimnázium lett, a második  helyen pedig a gépiparisok végeztek.